fbpx

Major Lazer – Northside Festival 2019

Foto: Thorsten Iversen
Scene: Blue Stage
Tidspunkt: Lørdag den 8. juni 01.00

Producer-projektet bød på en koncert med masser af fest og farver – men så heller ikke mere end det.

Major Lazer – Northside Festival 2019
2.5 / 5 Reviewer
Rating2.5

Major Lazer kan blære sig med at være en af de producer-grupper i verden, med det største og mest imponerende musikkartotek. Den hårdtslående trio skaber club-venlige samarbejder, som har spændt bredt både i genrer og på verdensplan. Major Lazer blev stiftet tilbage i 2008 af producerne Diplo og Switch, og efter et par udskiftninger er mændene bag Major Lazer nu med Diplo, Walshy Fire og sidst tilkommende DJ Ape Drums, som for ganske nylig skulle være hoppet med på Lazer-vognen. Når man er kendt for at lave dansevenlig festmusik, så lægger man automatisk lidt af et pres på sig selv som live-navn. Derfor var det spændende at se, om den hårdtslående trio kunne leve op til den obligatoriske hype, som deres koncerter har omdømme for at have.

Ved scenen var der gjort klar med bannere, kæmpe opsatser og konfettikanoner. Sidstnævnte blev brugt så mange gange, at man godt kunne tvivle på, om Northside kan vedholde titlen som Danmarks grønneste kulturbegivenhed med alt det papirspild. Men nok om det. Lige så snart showet startede ud, blev man blæst bagover af en hårdtslående bas, computerspils-lignende lyde og hypnotiserende visuals. Og ud kom trioen, der virkede lettere amputeret uden Jillionaire. Dynamikken virkede lidt sær med Walshy Fire som frontmand, Diplo der rendte sporadisk rundt og nytilkomne DJ Ape Drums, der stod og slyngede et viskestykke han tidligere havde haft bundet om hovedet. Drums fik da også en lille reprimande fra Fire, da han satte det forkerte track på – det er jo heller ikke let at være den nye.

Til trods for skævvridningen i gruppens interne energi, så leverede de et sceneshow, som fik Mark Ronson til at ligne den flittige lillebror ved siden af. Dog kunne Major Lazer godt have læst lidt bedre op på lektierne, for deres show kom til at virke lidt på samme måde som en folkeskole-stil til et solidt 7-tal. Det hele var renskrevet og fint, men når man har læst de første par linjer, så begynder man at kede sig lidt. For selvom der var sindssygt kompetente danserinder som visuelt omdrejningspunkt, så kom deres twerking og moves til at drukne i DJ-overgangene, som var svære at skille fra hinanden. Obligatoriske hits som “Cold Water”, “Light It Up” og andre finurlige mash-ups kom da også i spil, bare i alt for kort tid.

Hen mod slutningen af showet kom det verdensomspændte hit “Lean On” (selvfølgelig) på – andet ville da også være svært at forvente, nu hvor der blev spillet på dansk jord. Danskheden blev der også gjort meget ud af, da Walshy Fire pludselig troppede op med et kæmpe Dannebrog og gik ud i publikumsmængden. Noget som meget let kunne komme til at virke taggy og over-amerikaniseret, men som faktisk fremstod som oprigtigt og ret fedt.

Selvom de obligatoriske dansehits kom på, så var der meget langt imellem dem, og de førnævnte DJ-overgange, gav en oplevelse af et rodet og udynamisk lydbillede. Når der er fuld knald på hele tiden, så får man ikke lov til at trække vejret, og det var et stort problem til Lazer-drengenes koncert. En optræden skal handle om andet end store vrikkende numser, røgmaskiner og et vildt lysshow. For selvom det er fedt, så er det langtfra nok til at komme udover scenekanten. Money can’t buy you love, Major Lazer.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com