fbpx

Nilüfer Yanya kommer til Danmark

Foto: VEGA

Den 23. oktober lægger den hypede indierocker vejen forbi Lille VEGA.

Okay, denne her har vi glædet os vanvittigt meget til.
Nilüfer Yanya har siden 2016 taget flere og flere skridt i retning af at blive en af de mest markante nye stemmer på den britiske indierock-scene.

I kølvandet på EP’erne Small Crimes (2016) og Do You Like Pain (2019) udgav Nilüfer Yanya tidligere i år sit debutalbum Miss Universe, som vores anmelder kvitterede med 4,5 ud af 5 stjerner og rosende ord som: »Den upolerede DIY-æstetik bliver kørt helt ud, og man kan høre, at der er kælet for selv de mindste detaljer, hvor det ’uperfekte’ og rå hyldes og gør musikken enormt organisk og levende.« og »Nilüfer Yanyas lyd er kompromisløs og fyldt med nerve, og jeg er blevet ret forelsket i hendes luftige stemmeknæk, der er pakket ind i en meget charmerende britisk accent.«

I den distortede guitarlyd, Nilüfer Yanya præsenterer, klinger også elementer af jazz og soul, og derfor er Nilüfer Yanyas innovative univers også blevet sammenlignet med landsmanden King Krule. Hun er desuden endnu en artist, der tør tale med en politisk røst, og titlen på debutalbummet Miss Universe er på mange måder passende for de samtidstendenser, hun spydigt og elegant kritiserer pladen igennem.

Du kan varme op til en af efterårets must-sees med en af albumsinglerne her:

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com