fbpx

Nordiske Hits // Uge 24

Foto: Eloq // Shilo Duffy

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 16 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Eloq – “Drifted (feat. Josef Lee, Elias Boussnina)”

Bag kunstnernavnet Eloq står den københavnske producer August Fenger, som i sidste uge slap EP’en Love City. Selvom det er langt tid siden, man har har hørt fra Eloq som soloartist, har produceren i de seneste år været en tredjedel af gruppen AV AV AV og stået bag meget andet musik for kunstnere som The Minds Of 99, MØ og KIDD. På den første EP i seks år finder man blandt andet det tilbagelænede hiphop-track “Drifted” med den fremadstormende rapper Josef Lee og R&B-sangeren Elias Boussnina. De pulserende synthesizers og trap-hihats gør nummeret perfekt til de lange køreturer på varme sommeraftener med soltaget ned og vind i håret.

Fallulah – “Sunsets”

Den dansk-rumænske sangerinde Fallulah har 10-års jubilæum i musikbranchen og er netop ude med sin EP All My Eyes Are Open, Pt. 1, der både byder på numre, som trækker tråde fra nogle af kunstnerens tidlige hits som “Out of It”, “Bridges” og “Perfect Tense” og mere stille ballader som “Dysfunctional” og “All These Daydreams”. Noget af det, som Fallulah gør bedst er at overraske og aldrig gå på kompromis med lyd og udtryk, som altid har været alsidigt og omskifteligt. Det nye track “Sunsets” har hele pakken og med et hårdtslående ørehængende omkvæd, beviser sangerinden og sangskriveren igen hendes talent for at lave et solidt popnummer. Vi kan ikke andet end at vente spændt på den opfølgende part 2.

TOGGI – “Dancing Alone”

Bergen-baserede TOGGI aka Torgeir Høgheim er bedre kendt i den norske duo Shakanaka, men slap i sidste uge sin første single med sit nye soloprojekt. Iblandt skrattende guitarer og en generel lo-fi, upoleret vibe går Høgheim tilbage til 80’er rocken med referencer til The Cures Disintegration og den franske trio Asylum Party. Den melankolske stemning bliver i bedste Robyn-stil løftet med pumpende basrytmer og sitrende synth-overflader, der giver det perfekte soundtrack til en aften alene på dansegulvet.

Ellers tilføjet:

Efterklang- “Vi er uendelig”
Høier – “Visions”
Vince Gillian – “In the End (Maybe)”
Iris Gold – “Slow Down”
Lips Lips Lips – “Leave”
The Modern Times – “Everything Is Going to Be Fine”
Aurora – “Hunger”
Korantemaa – “Fruit”
Hong Kong – “Dharma Bums”
Pleasure Raft – “Solitude”
SOFIA – “Hollow”
Peg Parnevik – “27 Sorries”
Lust For Youth – “Insignificant”

Lyt til playlisten her.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com