fbpx

Nordiske Hits // Uge 25

Foto: Line Westerboe

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 22 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

The Millennials – “Shaking Love”

Den københavnske indierock-kvintet The Millennials tog os med storm tidligere på året med den upbeat single “The Divide”, som ugen efter gjorde dem til vores Ugens Upcoming. Nu er de klar med deres andet udspil, som i den grad sætter den gode sommervibe på dagsordenen. Takstfaste trommer, en pumpende bas og glitrende synthesizers er den perfekte opskrift på soundtracket til de varme sommeraftenener. Du kan opleve dette nummer og mange flere live, når bandet spiller til Bands of Tomorrows Uimodståelige sammen med Nicotine Nerves i Pumpehuset Byhave på lørdag den 22. juni.

Julia Rakel – “Summer hit”

I den lidt anden boldgade kan du nyde svenske Julia Rakels nyeste single “Summer hit”. Vi har holdt et skarpt øje med indiepop-håbet, siden hun slap singlen “People” og senere EP’en indie fEElz. Hendes finurlige, lo-fi soveværelses-pop beskriver hun selv som “En masse analoge trommemaskiner, treklangsakkorder, alt for mange kor-stykker og nogle langsomme guitarer”. Det hører man også på “Summer hit”, der nok ikke bliver et sommerhit i “Call Me Maybe”-kaliber, men i stedet kan drømme én væk til en friskslået græsplæne, et koldt glas saftevand og bagende solskin.

Liss – “Vibrations”

Der er blevet ventet længe på Liss‘ næste udgivelse, efter de i 2016 stormede frem både i ind- og udland med hitsinglen “Try” og senere EP’en First. Nu er opfølgeren kommet, som vores anmelder blandt andet har beskrevet – »Der er blevet leget med udtryk, og bandet er tydeligvis stadig i gang med at rammesætte deres lyd. Liss har dog et solidt musikalsk fundament, og derfor fungerer størstedelen af numrene også, selvom nuancerne er malet store.« Læs hele anmeldelsen her.
Et af de mere radiovenlige numre fra gruppen er “Vibrations”, der med sine dybe synthesizers og ørehængende omkvæd højst sandsynligt bliver det næste store dansehit.

Ellers tilføjet:

WIINSTON – “kill”
Fay Wildhagen – “inevertoldyou”
Chorus Grant – “Give It a Name”
Glowie – “Where I Belong”
August Kann – “This is Bad”
Visitor Kane – “Came To A Stop”
Penny Police – “Mirror, Mirror”
Amason – “Marry Me Just for Fun”
Girls in Airports – “Outside Looking In”
Regn – “Længsel”
ABOUT.JUNE. – “amoRs Love”
The Shaking Sensations – “Tremendous Efforts”
JASMIN – “I Know It’s Over”
Veronica Maggio – “Jag kastar bort mitt liv”
Virgin Suicide – “Only You”
Anna Of The North – “Thank Me Later”
Amanda Tenfjord – “Troubled Water”
Jada – “Clean Love”
Soleima – “STFU”

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com