fbpx

Nordiske Hits // Uge 26

Foto: Rey Mayari // Iggy Jacobsen

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 22 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Rey Mayari – “Elevate/Escalate”

Bag kunstnernavnet Rey Mayari finder du den 19-årige svensker Alexander Malinao. Den spirende sanger startede sin musikkarriere i boybandet Quest, men er nu efter mange skiftende hårfarver og måneder i studiet klar med sin første solo debutsingle “Elevate/Escalate”. Tracket giver med sin markante R&B-vibe associationer til de danske fremadstormende kunstnere Elias Boussnina og Selma Judith. Rey Mayaris minimalistiske produktion sætter hans overbevisende vokal i fokus, som suppleres af lækre soulfraseringer og bløde korharmonier. Vi er hooked og kan kun vente på at høre mere fra den unge svensker.

Visiteur – “Grand”

Landsfællerne fra Visiteur har tidligere imponeret os med deres single “Astronaut”, der i bedste techno-glam stil kunne få enhver på dansegulvet.
Den excentriske synth-pop gruppe er nu ude med deres næste singleudspil i form af et mere tilbagelænet nummer, som dog stadig svømmer i pirrende synthlyde og tunge basfigurer. Det Stockholm-baserede band har været aktive med udgivelser siden 2018, og udover deres titeltrack på EP’en Raven er det den første ‘ballade’ fra gruppen. Nummeret vidner om kvartettens alsidige lydunivers og er perfekt til de mere trætte tømmermændsdage, hvor ‘summerblues’ til tider kan træde ind.

Sturla Atlas, Audur – “Just A While”

Det er noget af et makkerpar, der er blevet dannet med singlen “Just A While”. To fremadstormende islandske kunstnere har teamet op, og med Audurs bløde R&B-univers og Sturla Atlas‘ hiphop-inspirerede produktioner er der født et ørehængende popnummer. En solid melodi, et groovy trommebeat og en funky basgang er opskriften på “Just A While”. Vi kan kun håbe på at se de to unge talenter slå pjalterne sammen igen. Hvis vi er rigtig heldige, får vi nok også lov til at høre singlen live, når Audur spiller på Roskilde Festivals opvarmningsprogram tirsdag den 2. juli kl. 20 på Countdown.

Ellers tilføjet:

Ousu Leigh – “Oooh”
Death Machine – “Alien”
ZAAR – “Our Love is Dead”
Hanne Mjøen – “Strangers”
girlcrush – “Girlcrush”
Hôy la – “Kids”
HÖVRING – “Heart’s On The Line”
Before Fire – “Who’s to Blame”
Klaptrae – “Cocoa”
Big Mess – “Leather Jacket Weather”
Elias Boussnina – “Closer”
Ravi Kuma – “Pretty”
Great News – “TV”
Iris Gold – “All I Really Know”
ALMA – “Lonely Night”
Pasha – “I GOT THE JUICE”
Kris Ivy – “Do Better”
Askling, Davai – “Parked Outside”
Zara Larsson – “All the Time”

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com