fbpx

#RF19: Dagens 7 must-see koncerter (søndag)

Foto: Ravi Kuma // Ako Kurnosenko

Der er mange navne at skulle overskue i Roskildes omfattende program, og i opvarmningsprogrammet er der nok også nogle stykker af dem, du ikke helt kender til på forhånd. Derfor guider vi dig hver dag igennem et udpluk af koncerterne, så du ved, hvad du ikke må misse.
Teksterne er uddrag fra vores store guide til hele opvarmningsprogrammet, som du finder her.

Hjalte Ross (DK)

Hvornår: Søndag den 30. juni kl. 14.00
Hvor: Rising

Det har taget Hjalte Ross lidt tid og eksperimenteren at finde fodfæste i den danske musikbranche, men i eget navn har han sporet sig ind på en musikalsk identitet, der lyder som kunne den være 50 år gammel. Og det er heller ikke helt ved siden af, for Hjalte Ross, som tidligere har lavet musik under kunstnernavnet Eli, har faktisk fået fornem hjælp af den legendariske producer og lydingeniør John Wood, som er kendt for sit arbejde med blandt andet Nick Drake, Cat Stevens og Pink Floyd. Hjalte Ross’ ærlige, folkede singer-songwriting både tager sig sin tid og er tidløs. Det hører man på det anmelderroste debutalbummet Embodyfra 2018, som har slået Ross’ plads fast i det danske musiklandskab.

Ravi Kuma (DK)

Hvornår: Søndag den 30. juni kl 15.00 
Hvor: Countdown

Ravi Kuma er det perfekte match til en FESTival som Roskilde, og derfor var den fremadstormende duo også at finde på vores bedste bud til det færdige opvarmningsprogram. Producer Akse Knudsen og rapper Sharon Kumaraswamy er notorisk gode på en scene, og det er også primært foran et tændt publikum, at Ravi Kuma har skabt sig deres ry. Det var i lang tid efter sidste års sejr i KarriereKanonen sporadisk, hvad man kunne finde på streamingtjenesterne, men i fredags (den 21. juni) landede så endelig hele pakken med debutalbummet Sub, som vi går stærkt ud fra, man kommer til at høre masser fra på Countdown. Der er dømt fest, protest, svedige beats og overlegen rap, når Ravi Kuma indtager Roskilde. 

ZAAR (DK)

Hvornår: Søndag den 30. juni kl 17.00 
Hvor: Rising

ZAAR er ikke bange for at udfordre sin lytter, og hvis du tager imod, modtager du også en gave af eksperimenterende produktioner og en kerne af smukke, stærke melodier. De er resultatet af komponist og sangerinde Sara Flindts kunstneriske hjertebarn, som Bjarke Amdrup (Kr4n) og Jonathan ludvigsen (Athletic Progression, Erika de Casier) hjælper til med live. Første gang, vi fik smag for ZAARs medrivende, naturfikserede lydunivers, var da hun tilbage i 2017 udgav dobbeltsinglen “Last Song”/”Foolish Ways” og derigennem præsenterede sin sans for buldrende beats og gennemborende synth. Det er ikke første gang, ZAAR skal fremføre sine smukke numre for et publikum, for udover koncerter på blandt andet SPOT Festival, Iceland Airwaves, Nordic Delight, G! Festival og Rockwood Music Hall i New York, har ZAAR ageret opvarmning for Lowly på deres Danmarksturné i foråret. ZAAR slap i fredags (den 21. juni) endnu en single med titlen “Our Love is Dead” og annoncerede i samme ombæring, at EP’en Lost My Sense of Humor lander til efteråret.

Heartbreak Satellite (NO)

Hvornår: Søndag den 30. juni kl. 18.00
Hvor: Countdown

Det er svært at forestille sig, at Ragnhild Jamtveit har tid ved siden af sit succesfulde band Pom Poko, som hun også tidligere har gæstet Roskilde med, men det har hun altså. Og den bruger hun blandt andet sammen med Håkon Brunborg og Tobias Pfeil i den dynamiske trio Heartbreak Satellite. Musikken er poppet i sin kerne, men den er pakket ind i skæve, elektroniske og indierockede elementer. Trioen skulle ikke bruge mere end 10 dage på at skrive og indspille deres debutalbum Foxy fra 2018, og de er nu i gang med arbejdet på en efterfølger. Musikken er omfavnende og stor i lyden, og det er på trods af den minimalisme, der paradoksalt nok også gennemsyrer produktionerne. Hvordan de bærer sig ad med det, er der næsten kun én måde at finde ud af: Søndag kl. 18.00 på Countdown-scenen. 

Søn (DK)

Hvornår: Søndag den 30. juni kl. 21.30
Hvor: Rising

Vi har siden udgivelsen af EP’en Autobahn i 2017 været glade for det finurlige og poetiske dansksprogede univers Søn har skabt. Ja faktisk så glade, at vi gjorde dem til vores Ugens Upcoming i August sidste år, og senere hen placerede dem på listen over danske navne, man skal holde øje med i 2019. Og det er bestemt ikke uden grund, for med en lyd, der til tider godt kan være lidt svær at definere, men som de selv har beskrevet som»utæmmet, men poppet,« er den Københavnbaserede kvintet virkelig noget for sig. 

Lil Halima (NO)

Hvornår: Søndag den 30. juni kl. 21.00 
Hvor: Countdown 

Det norske R&B-stjerneskud Lil Halima er så småt ved at tage Skandinavien med storm, og der er i den grad også internationalt potentiale at spore i den unge artist. Hun er samtidig også et af de navne, vi var særligt glade for at se på programmet, efter vi tidligere på året (håbefuldt) satte hende på vores liste over 24 bud på de sidste navne til festivalens vækstlagsprogram. Med numre som “Would U” og “young luv” og med den vilde oplevelse, vi havde af sangerinden på dette års by:Larm Festival, er der god mulighed for, at hun spiller solen frem, hvis den ikke allerede skinner, når hun går på scenen. Du kan varme op til koncerten med vores interview med den dygtige artist lige her, mens du hører det drømmende nummer “who do u love”.

KOPS (DK)

Hvornår: Søndag den 30. juni kl. 22.30 
Hvor: Countdown

Det danske pophåb KOPS satte for alvor gang i dansegulvet, da han i 2018 udgav det catchy vocoder-hit “Salvation”. Men kaster man et blik henover den 21-årige artists bagkatalog, findes der altså flere godter end blot det million-streamende hit. Især debutsinglen “Takes 1 2 Know 1” kan ét eller andet og vil højst sandsynligt få gang i de festglade Roskilde-gængere, når KOPS indtager Countdown-scenen søndag aften.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com