fbpx

Sunx er ude med dybtfølt single om at give plads til ensomheden efter et svært brud

Foto: Magnus Bach

Det spirende soloprojekt Sunx fortæller med en ny hjerteskærende ballade om at tage sig tid til at være alene efter et hårdt brud.

Den tidligere frontmand i bandet Treefight For Sunlight, Morten Winther Nielsen, er med sit nye soloprojekt Sunx gået dybt ind i de helt sårbare og sentimentale emner, som han også berørte på sin første single “Dude”. I de minimalistiske arrangementer, hvor vokal, lyrik og melodi er i fokus, giver Sunxs lydbilleder associationer til James Blake, Rhye og det tidlige Bon Iver.

På kunstnerens andet udspil “Like a Drive in the Night, Pt. 2” bliver man først omfavnet af rumklangsmættet kor, der på bedste vis sætter stemningen til en meget følelsesladet sang om et hårdt brud. Efter et 10-årigt forhold tog Sunx sig til at være alene, og på en køretur i nattens mørke kom sangen til:

Der er en særlig ro og tilstedeværelse, når man kører gennem et landskab sammen om natten. Man sidder der på rejse i mørket igennem noget, man ikke kender, ved siden af den man kender bedst. Tavse mod strømmen af røde og hvide billygter, og reflekserne som en blinkende sølv-puls i øjenkrogen. Det gik op for mig, at jeg var nødt til at turde at være alene med mig selv, og der fik jeg det billede i hovedet af at køre gennem natten. Det var den ro jeg gerne ville øve mig i at have med mig selv, fortæller Morten Winther Nielsen.

Bag de blinkende lys på instrumentbrættet får Sunx skabt en intim stemning, hvor der både er plads til det storladne og det helt tætte. Du kan lytte til den nye single på din fortrukne streamingtjeneste her.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com