fbpx

Ugens Upcoming: Klaptrae

Foto: Kirstine Lange

Ugens Upcoming spiser is, lever det såkaldte ‘Beach Life’ og er godt klar til sommeren.

Med Laurits Steinberg som torvholder er Klaptrae et projekt, der selvbeskrevet ligger et sted mellem folk og elektroniske genrer. Sidste måned udgav Klaptrae debutsinglen “Beach Life”, om sommeren og de uundgåelige, rastløse sommernætter. Her har vi lært den spirende artist lidt bedre at kende.

Hvem er Klaptrae?

Klaptrae er mig. Laurits.  

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Lyden af Klaptrae trækker mange tråde i musiklandskabet. Men sangene ligger sig nok i en eller anden mellemvej mellem det knitrende elektroniske, og noget mere følelsesladet og eftertænksomt folk-inspireret sangskrivning.

Hvordan startede du?

Musik og kreativitet har altid været omkring mig, men i løbet af de sidste par år har jeg så samlet mig om projektet Klaptrae. “Beach Life” og de sange jeg udgiver over det næste stykke tid, er produkter af de sidste to-tre års arbejde.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Puhh, det starter oftest med at nynne en melodi til nogle akkorder på guitaren eller klaveret. Det kan også være et ord eller en sætning der sætter sig fast over en akkord. Så går der for det meste kun et par minutter før det er indspillet, og derfra kan der ske mange ting. Jeg beholder stort set altid de første par indspilninger, som var med til at skabe kernen af en sang. Og så går jeg meget op i, at musikken og mine tekster skal være umiddelbare og øjebliksagtige.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Det er oftest musikere der tager udgangspunkt i instrumenter og sangskrivning, og musikere der formår at beholde en nerve og en signatur i deres lyd, fx “Space” med Chorus Grant og “This Is For The White In Your Eyes” med Choir Of Young Believers har fyldt meget for mig i begyndelsen. Men i den grad også de helt store som Kashmir, Bon Iver, Frank Ocean, James Blake, Tame Impala og altså rigtig mange flere.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Sådan helt bogstaveligt så er det “About Time” med Gents, der ligger der lige nu. Men ellers så hører jeg meget nogle af de lidt nyere danske artister som Goss, Lowly og Hjalte Ross for tiden.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Altså lige nu der ligger jeg en sidste hånd på de numre, der kommer ud hen over det næste stykke tid. Ellers så spiser jeg is, nyder at min single “Beach Life” er ude og glæder mig til at lufte Klaptrae-bandet til sommer.

Hvad er drømmen?

En god ven sagde til mig: “Når man drømmer, så sover man.” Det lyder sgu meget fint. Men jeg drømmer stadig meget. Om stort og småt. Jeg drømmer måske mest om, at blive ved med at have det sjovt med at lave og udgive musik.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Jeg har lige udgivet “Beach Life”, så den skal folk bare høre, alt det de kan. Jeg glæder mig til at vise mere i fremtiden.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Måske noget lyserødt. Den har nok samme konsistent som en mango-juice, og så smager den lækkert. Man kan i hvert fald godt drikke en lille drink imens man lytter til “Beach Life”, hvis man har lyst.

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com