fbpx

Ugens Upcoming: Medhør

Foto: Joakim Haarder Gregersen

Ugens Upcoming leverer drømmende toner, skarp dansk lyrik og saxofonsoloer – lær Medhør bedre at kende her.

Dreampop-kvintetten Medhør har trods deres unge alder, et solidt musikalsk fundament, der både trækker på funk-, jazz- og pop-genren. Bandet har spillet sammen siden 6. klasse og snart kulminerer de mange års arbejde i en debut-EP. Hvis du er vild med danske acts som Karl William og Hans Phillip, er der en god grund til at følge med hos Medhør. Bliv klogere på den spirende gruppe her.

Hvem er Medhør?

– Medhør er et upcoming band bestående af fem unge fyre i alderen 18-20 år og alle bosat i Storkøbenhavn. Hvad angår instrumentation består bandet af en bassist (Victor), en pianist (Anders), en trommeslager (Andreas), en guitarist og sanger (Oskar) samt en saxofonist (Daniel). Bandet bevæger sig i et ungdommeligt tekstunivers og italesætter temaer som kærlighed og ungdommens kompleksitet gennem poppede og drømmende numre.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vi har valgt at kalde vores lyd for drømmepop. Grundlæggende bevæger vi os naturligvis inden for pop genren, men som et originalt twist er vores musik især præget af lækre saxofon melodier og en gennemgående blød og drømmende sound. 

Hvordan startede I?

– For alle bandets medlemmer startede interessen for musik for alvor på Hareskovens Lilleskole, hvor samtlige medlemmer har gået fra 0. til 9. klasse. Herigennem fik vi lagt vores musikalske grundsten, og vi har altid spillet sammen på kryds og tværs af klasser i forskellige band-konstellationer, hvorefter bandet blev dannet i 6. klasse. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Som udgangspunkt opstår musikken gennem en fælles og dynamisk proces, hvor alle bidrager med forskellige elementer, som sammen er med til at skabe vores eget originale lydbillede. Hver person har naturligvis deres forcer på deres respektive instrument, hvilket resulterer i en naturlig rollefordeling, hvis der f.eks. skal laves en basgang, nogle akkorder på klaver eller lignende. Når vi indspiller musik i studiet, er det Andreas, som sørger for alt det tekniske hvad angår vores producering af numre, men hele vores proces skabes af et samspil mellem alle bandmedlemmer, som byder ind med forslag og idéer. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Vi er alle helt fra barnsben vokset op med en kærlighed for funkartister som Michael Jackson, Earth, Wind & Fire, og Justin Timberlake. Derfor er vores ellers drømmende og poppede lyd altid “spicet” op med nogle stramme rytmer og finurlige breaks. 
Af nutidig musik, som vi henter inspiration fra, er kunstnere som Karl William, Barselona, The Minds of 99 og Hans Philip højt på listen. Vores lydbillede og vibe læner sig op af disse på forskellige områder, og tekstuniverset er også præget af ligheder som det danske sprog og den ungdommelige indfaldsvinkel. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Individuelt har vi selvfølgelig forskellig musiksmag, som vi hver især dyrker, men sammen har vi en fælles kærlighed til en bestemt lyd og kunstnere som: Tom Misch, Hans Philip, Anderson .Paak, Jon Bellion og Karl William.

Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

– På nuværende tidspunkt har vi udgivet to singler ved navn “Uendelige Trancer” og “Bekymringsløs”, som begge leder op til vores kommende EP bestående af fem numre. EP’en udkommer her til sommer og er vores første store udgivelse som band. Projektet startede i øveren, hvor flere af numrene blev lavet, hvorefter vi valgte at indspille dem i studiet. Her var målsætningen hovedsageligt at gøre numrene mere elektroniske og dermed også mere “udgivelses-venlige”. EP’en har været lang tid undervejs, men er snart nået sin ende, og vi glæder os sindssygt meget til at udgive den!

Hvad er drømmen?

– Vi har alle en fælles drøm om at leve af musikken til daglig, men grundlæggende er det, at få spredt vores musik ud til et så stort publikum som muligt. Drømmen om at kunne glæde flere tusinde, eller millioner, med vores musik er en altoverskyggende drivkraft for os, og at spille store koncerter, og måske endda turnere, er naturligvis også en kæmpe drøm. Det at kunne spille en kæmpe koncert, hvor alle engagerer sig og nyder vores musik, er noget af det vildeste vi kunne forestille os. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Vi mener selv at “Uendelige Trancer” er det nummer, som er mest repræsentativt for vores lyd, og hvem vi er som band. Det er bare et nummer, som vi er utrolig stolte af, og vi vil altid associere nummeret med noget helt specielt, eftersom det var vores første udgivelse, som vi lagde mange timer og meget energi i. 

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Vi må først og fremmest understrege, at vi har en stor kærlighed til bajere. Men hvis vi absolut skal vælge en drink, vil vi sammenligne vores musik med en fræk lille “Eagle’s Dream” cocktail. Det skyldes først og fremmest at ordet “dream” indgår i drinken (dream = drømmepop), men derudover er dens ingredienser også meget sigende om de forskellige elementer i vores musik:

Sirup: De sukkersøde melodier. Sødt – men på den fede måde. 
Créme de violette: Cremen er klart de bløde synthesizers og vores lækre og fyldige saxofon.
Gin: Gin er vores bas og trommer, som danner vores groove og holder sammen på det hele, ligesom gin gør i drinken. 
Æggehvider: Æggehviderne er det utraditionelle twist, i form og vores drømmende/originale sound, som vi tilføjer til nutidens popmusik. 
Lemon juice: Lemon juice er vores akkordprogressioner, som vi elsker at føre i en saftig og spicy retning. Vi er ikke blege for at tilføje en 7’er 9’er eller 11’er i ny og næ. 

Man kan jo oplagt nyde en “Eagle’s Dream” imens man lytter til Medhørs single “Uendelige Trancer”.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com