fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 24

Foto: JASMIN // Laila Mote

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til soul/R&B, indierock eller dyster electropop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

JASMIN – I Know It’s Over (EP)

Det spirende soul/pop-band JASMIN bringer musik fra de færøske fjelde og har med singlerne “Remember” og “Any Other Night” charmeret sig godt ind på os – så meget at de kom med på vores liste over 19 danske navne du skal holde øje med i 2019. Med Jasmin Motes i front skaber gruppen et mørkt og længselsfuldt lydunivers med ørehængende melodier og en kraftig, dyb vokal. Nu er de ude med deres debut-EP I Know It’s Over, hvor man som lytter både omfavnes af en rå og eksplosiv energi, og mere bløde og tilbagelænede numre. Du kan dykke ned i den opkommende gruppes univers med nummeret “I Can Move”.

Virgin Suicide – Blight (EP)

Den danske femmands-gruppe Virgin Suicide har været i vores søgelys i længere tid og imponeret med numre som “Hollow” og “Plastic Chair”. Begge er da også at finde på deres nye EP. Her er melankolske tekster pakket ind i atmosfæriske guitarriff, taktfaste trommer og den karakteristiske vokal fra frontmand Martin Grønnes. Udgivelsen byder både på numre til søndagen på sofaen og en solskinsrig sommerdag.

Veronica Maggio – Fiender är tråkigt (EP)

Den erfarne svenske sangerinde Veronica Maggio leverer igen en perlerække af nordiske popnumre på sin nye EP. Vi har tidligere været ret begejstret for både “Tillfälligheter” og “Kurt Cobain”, som begge er på den nye udgivelse – en samling af catchy, lettilgængelige kompositioner der er et godt bud på soundtracket til din sommer. Hør den mere stille ballade “En timme till” og drøm dig væk til varme solnedgange ved stranden.

Jordan Rakei – Origin

Den London-baserede soulmusiker Jordan Rakei er ude med sit tredje studiealbum der byder på en uimodståelig fusion af jazz, soul og hiphop. Det opfølger de to anmelderroste album Cloak (2016) og Wallflower (2017), og med numre som “Say Something” og “Rolling into One” beviser Rakei igen sit store sangskriver- og producertalent. Du fange den alsidige multiinstrumentalist når han besøger København den 26. september i pumpehuset og med stor sandsynlighed spiller en masse nye sange.

Kill J – Superposition

Den eksperimenterende sangerinde, sangskriver og producer Julie Aagaard aka Kill J er efterhånden velkendt på den danske musikscene. Det er dog først nu at hun slipper sit debutalbum, men med hele 15 numre er der også masser ny musik at tage fat i. Kill J har med sin dystre elektro-pop et helt igennem unikt udtryk, og med detaljerige, omskiftelige produktioner keder man sig sjældent i hendes lydunivers.

Gå heller ikke glip af:

WIINSTON – JELLYFISH
Artigeardit – 3p (EP)
Octavian – Endorphins
ABOUT.JUNE. – Chasing Mountaintops
Madonna – Madame X
why sun – Frugte (EP)
Glowie – Where I Belong (EP)

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com