fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 25

Foto: Ravi Kuma // Ako Kurnosenko

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til urban rap, dreampop eller polyrytmisk rock, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Ravi Kuma – Sub.

Den frembrusende duo Ravi Kuma, som sidste år vandt KarriereKanonen, har gang på gang imponeret os med deres intense rap og bastunge beats. Det elektroniske makkerpar udgav i april dobbeltsinglen “Staring At My Dick” og “Only Make Out With Myself”, som igen bevidnede deres kompromisløse attitude og stærke alternative produktioner. Sangene er dog ikke med på producer Aske Knudsen og rapper Sharon Jeanelle Kumaraswamys debutalbum. Til gengæld er der otte nye numre, som højst sandsynligt byder på mange hårdtslående produktioner med protesterende tekster og en masse energi.

Iris Gold – Planet Cool

Nu er R&B-sangerinden Iris Gold endelig klar med sit debutalbum, og i en blanding af M.I.A.-lydende rap, poppede melodier og 70’er funk arrangementer med boblende basgange og lækre blæserroller, præsenterer kunstneren hele ni numre. Smagsprøver som “Slow Down” og “Wow” har lovet godt for de resterende sange, og du kan se den nye musikvideo til “A Lot to Give” her.

Hatchie – Keepsake

Den Brisbane-baserede kunstner Hatchie slipper sit første album på det perfekte tidspunkt. Efter den anmelderroste debut-EP Sugar & Spice fra sidste år markerede hun sig internationalt med sine drømmende lydlandskaber og velskrevne popsange. I forbindelse med Keepsake har vi stillet kunstneren 10 hurtige spørgsmål om hendes musik og fremtid som artist, som du kan læse mens du hører sangerindens nye album.

Liss – Second (EP)

Den populære kvartet fra Århus har haft en lang udgivelsespause efter deres debut-EP First I 2016, men i tirsdags kunne Liss så endelig løfte sløret for, hvad de har arbejdet på i de seneste tre år. Second er i følge vores anmelder en blandet pose bolsjer, men hvor de fleste af numrene rammer plet. »Der er blevet leget med udtryk, og bandet er tydeligvis stadig i gang med at rammesætte deres lyd. Liss har dog et solidt musikalsk fundament, og derfor fungerer størstedelen af numrene også, selvom nuancerne er malet store.« Læs hele anmeldelsen her.

black midi – Schlagenheim

Roskilde-aktuelle black midi er på alle måder et gådefuldt band. Den hypede London-kvartet har nærmest udelukkende gennem live-optrædende formået at cementerer sig som et af de mest interessante navne på den britiske undergrundsscene. Det kunne vi også nikke genkendende til, da bandet blæste os godt og grundigt bagover på årets by:larm Festival. Du kan varme op til en af de Roskilde koncerter, du ikke må misse, med gruppens debut-album Schlagenheim.

Gå heller ikke glip af:

Mark Ronson – Late Night Feelings
Hot Chip – A Bath Full of Ecstasy
The Raconteurs – Help Us, Stranger
Los Retros – Retrospect (EP)

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com