fbpx

Crack Cloud – Roskilde Festival 2019

Foto: PR
Scene: Gloria
Tidspunkt: Torsdag den 4. juli kl. 22.30

Crack Cloud bragte energi og smadder til Gloria, men blev desværre forudsigelige i processen.

Crack Cloud – Roskilde Festival 2019
3 / 5 Reviewer
Rating3

Der var mødt en del mennesker op til det canadiske multimedie-kollektiv Crack Cloud torsdag aften, som består af tidligere stofmisbrugere og personer, som arbejder med folk med psykiske lidelser og afhængighed. Det viste sig hurtigt, at publikum ikke blot var kommet for at skjule sig for den silende regn, og de fremmødte blev belønnet med en utrolig energi fra bandets side. 

Gruppens skæve sammensætning viste sig hurtigt i musikken, som blev fremført af det 7 mand store band. På scenen var der en saxofonist, to guitarister, en på trommemaskine, en keyboardspiller, en bassist og så trommeslageren, som sad midt på scenen i bar overkrop og udgjorde frontmand for bandet. De resterende bandmedlemmer, undtaget bassisten, udgjorde desuden kor på trommeslagerens kraftfulde sang med stor effekt.

Uden så meget som et ord til publikum gik Crack Cloud uden omsvøb i gang med koncerten, og ud strømmede en punkrocket, skæv, maskinel lyd, der passede perfekt til Glorias intime og mørke, kælderlignende hal. 

Crack Clouds musik består af en masse forskellige elementer, som de overbevisende formår at blande i deres musik. Saxofonen og keyboardet udgjorde oftest bunden af lydbilledet med lange klangflader sammen med et insisterende trommebeat, mens guitaren spædede til med skæve klange og aggressive, rå riffs. Oven på dette lå den insisterende, næsten chantende sang. I slutningen af sangene syrede instrumenterne mere og mere ud med skæve klange og pumpende rytmer, som oftest varede flere minutter, inden bandet brat slog sidste akkord af. 

Denne opbygning fungerede enormt godt, og var overraskende i de første par sange, men problemet var, at den ikke ændrede sig i løbet af koncerten. Efter man var blevet imponeret over deres lyd, ændrede den startende kreativitet sig derfor desværre til en forudsigelighed. 
Derudover gjorde Crack Clouds tempo og ikke mindst korte overgange mellem sangene, at man som tilskuer efterhånden blev noget forpustet af at prøve at følge med i deres tempo.

Crack Cloud bragte uden tvivl en enorm energi og gav en velspillet koncert til det fremmødte publikum, men det var netop den konstante energi, der gjorde, at koncerten endte mere fladt end den startede.    

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com