fbpx

Ea Kaya – Roskilde Festival 2019

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Countdown
Tidspunkt: Tirsdag den 2. juli kl. 17.00

Ea Kaya viste sit potentiale som et nyt stort poptalent, men hun ville desværre for meget på en gang.

Ea Kaya – Roskilde Festival 2019
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Der var mødt mange, forventningsfulde mennesker op foran Countdown-scenen tirsdag eftermiddag for at høre, hvad Ea Kaya havde at byde på. Den unge sangerinde har efterhånden også opnået en del anerkendelse for sine elektroniske popproduktioner, og især sange som debutsinglen “Remedy” og “4 AM” er blevet taget godt imod.  

Ea Kaya viste sig da også som en talentfuld, ny stjerne på den danske pophimmel, som med sit fire mands store band strålede i en knaldorange dragt, perfekt til anledningen.

Det var dog som om, at Ea Kaya simpelthen ville for mange ting. I løbet af koncertens 40 minutter, blev publikum både opfordret til flere fællessange, vink og klap, mens Ea Kaya løb ned til publikum, satte sig ned på scenen, og løb hele vejen rundt om sit band flere gange. Det var lidt som om, hun havde sat sig ned og tænkt; hvordan laver man den bedst mulige koncert? Og derefter puttet så mange virkemidler som muligt ind for at opnå dette. Det gjorde, at koncerten samlet fik et lidt hektisk udtryk. 

Højdepunkter var der dog mange af. Her kan blandt andet nævnes tidspunktet, hvor Ea Kaya selv hev guitaren frem og fremførte en uudgivet, folket sang om at turde lytte til sig selv, som fremhævede hendes gode sangskrivning. Sangerinden var generelt god til at skabe kontakt til publikum, og hun havde et nærvær og en selvtillid, der passede helt perfekt til Countdown-scenen. 

Derudover var hittet “Remedy” et klart højdepunkt, hvor Ea Kayas yderst velspillende band fik lov til at udfolde sig med en flot og storladen intro, som dog led lidt under tekniske problemer inden starten af nummeret.
Publikum blev også forkælet med en ny sang, “Dejavu”, som også viste stor potentiale med et lidt mere klassisk pop-lydbillede frem for hendes vanlige elektroniske. 

Ea Kaya leverede en rigtig god koncert, men man stod desværre tilbage med en oplevelse af, at have været for mange ting igennem på for kort tid. Dog passede hun perfekt ind på Countdown-scenen, og med lidt mere tid, og lidt mere ro, kan hendes koncerter blive rigtig, rigtig gode.   

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com