fbpx

ELBA – Roskilde Festival 2019

Foto: Anna Kabana
Scene: Countdown
Tidspunkt: Tirsdag den 2. juli kl. 23.00

ELBA lukkede Countdown med manér. 

[rwp_box id=”0″]

Tirsdag aften fik den danske, elektroniske sangerinde Ellen Østervig Bathum aka ELBA æren af at lukke Countdown-scenen på Roskilde Festivals sidste warmup-dag. Den opgave tog hun til sig, og hun gav de fremmødte publikummer en fantastisk koncert. 

De første par minutter af koncerten begyndte storladent med en flere minutter lang intro fremført af bandet, alle helt iklædt hvidt og lilla solbriller. ELBA kom herefter løbende ind iført lilla glitterkimono og matchende solbriller, og hun satte med det samme gang i popfesten med det obligatoriske “Hvad så Roskildeeeeee?”. 

ELBAs musik består af store synthflader med tunge, elektroniske beats og storladne trommer. Oven på dette ligger ELBAs helt rene og skarpe klang, som om muligt lød endnu bedre, da den blev udført live. Man kunne tydeligt høre referencerne til hendes store idol Robyn, som gæster festivalen senere på ugen, og som hun også dedikerede sin debutsingle, “Antidote” til. 

Koncerten var et perfekt eksempel på, hvordan en popkoncert skal skæres.
ELBA og bandet vekslede mellem de energiske pophits som “Poisinous” og “Quick Fix” til storladne ballader, hvor ELBAs vokal virkelig kom til sin ret, og publikum tændte lysene på deres telefoner og vuggede med. 

Derudover var ELBA som født til at stå på Countdown-scenen, og man følte sig gennem hele koncerten komplet tryg i hendes selskab. Alle hendes bevægelser og kontakt til publikum var velvalgt og virkede autentiske og dybfølte. ELBA var simpelthen bare så glad for at være der, det var helt tydeligt. 

ELBA har indtil videre desværre kun udgivet fire singler, men koncerten vidnede om, at vi heldigvis snart får endnu mere god musik at lytte til fra hendes side. Her var sangen “War” et rigtig god eksempel på endnu et velskrevet elektronsik pophit. 

En særlig ros skal også lyde til ELBAs band, som spillede enormt godt sammen og så ud til at nyde det lige så meget, som ELBA gjorde. ELBA benyttede da også muligheden i slutningen af koncerten til at præsentere dem én for én, så publikum fandt ud af, at det var Mathias Bøttern der spillede guitar, Aske Vang der spillede bas og keyboard, Jacob Hedegaard der spillede trommer, Mikkel “Bongo” der spillede percussion, og derudover at de havde David Taylor på lyd. Det var god stil, og vidnede om, at ELBA-projektet er en sammentømret gruppe.

ELBA sluttede af med “Maze”, som fik publikum til at hoppe op og ned i takt. Dermed sluttede en fuldstændig forrygende koncert, og ELBA gik frem på scenen med sit band og bukkede til stor jubel og klap fra alle. 

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com