fbpx

#RF19: Dagens 10 must-see koncerter (tirsdag)

Foto: Ea Kaya// Petra Kleis

Der er mange navne at skulle overskue i Roskildes omfattende program, og i opvarmningsprogrammet er der nok også nogle stykker af dem, du ikke helt kender til på forhånd. Derfor guider vi dig hver dag igennem et udpluk af koncerterne, så du ved, hvad du ikke må misse.
Teksterne er uddrag fra vores store guide til hele opvarmningsprogrammet, som du finder her.

rosegold (UK/DK)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 14.00
Hvor: Countdown

rosegold har været et prominent navn på den danske upcoming-hiphopscene, siden de britisk-danske brødre, Joshua og Raiden Rose, i 2017 udgav deres første singler, og i starten af 2018 slap det overbevisende debutalbum Adventures in Odyssey. rosegold mestrer både det dystre, det dansable, rappen og den smooth R&B. Brødrene har deres opvækst i et kristent hjem i Sydlondon med sig i musikken, og gutternes rødder i det britiske er også med til at skabe den internationale lyd, de er med til at bringe til den danske hiphopscene.

FLEXLIKEKEV (UK/DK)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 15.30
Hvor: Countdown

Vi turde kun håbe på, at Roskilde Festival også havde fået øjnene op for rapstjerneskudet FLEXLIKEKEV, da vi placerede ham på vores liste over ønsker til de sidste vækstlagsbookinger. Det havde de heldigvis, ligesom flere og flere fra branchen har – foruden det stigende antal lyttere. Ligesom rosegold bringer FLEXLIKEKEV UK-rappen til Danmark, med alt hvad den indebærer af grime og drill-inspirerede elementer. Men den unge kunstner har også trukket på den amerikanske trap, som vi især kender fra Atlantas hiphopmiljø, og det skaber et dynamisk og genrebrydende output, som ikke rigtigt lyder som noget andet, men alligevel har kommerciel, moderne og bred appel. Indtil videre er numrene “STARS”, “GUAP” og “SHOWSTOPPER” ude som officielle singler, men vi satser på meget mere lyd fra den britiske rapper – der de seneste år har været bosat i Danmark – i den nære fremtid, og ikke mindst, når han går på scenen på Roskilde. 

Linn Koch-Emmery (SE)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl 15.30
Hvor: Rising

Vi har i et stykke tid nu været begejstret for den svenske indierock-artist Linn Koch-Emmery, hvilket fik os til at placere hende på vores liste over 19 svenske navne, man skal holde øje med i 2019. Hun var også et af vores helt store ønsker til festivals opvarmningsprogram, og heldigvis hørte Roskilde Festival vores bønner! Da vi under SPOT Festival i år mødte den spirende kunstner til en lille snak, var hun blandt andet inde på det der med at være besat af en sang, og det er lige præcis den følelse, man får, når man hører numre som “Bby Neverminds” og “Don’t sleep on my luv”, som vi forhåbentlig får glæden af at høre live, når hun indtager Rising-scenen om tirsdagen.

Ea Kaya (DK)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 17.00
Hvor: Countdown

Er du vild med den scandipop-lyd, som man blandt andet kender fra artister som Sigrid, Astrid S og MØ, er der en ret stor sandsynlighed for, at du også vil elske Ea Kaya. Som vi i oktober sidste år fik en snak med den unge popartist om, har hun ikke bare fået serveret sin karriere på et sølvfad – tværtimod. Hun har kæmpet for at kunne være der, hvor hun er i idag, og det kan høres i musikken. Det seneste track “Cruel To Be Kind” er et super godt bud på, hvad Ea Kaya blandt andet har at byde på, og du kan jo med fordel varme op til koncerten med nummeret lige her. 

Mall Girl (NO)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 18.30
Hvor: Rising

Vi havde i starten af året den norske kvartet Mall Girl på vores guide til 19 norske navne du skal holde øje med i 2019, og har lige siden kun glædet os til at opleve bandet live. Roskilde Festival indfriede vores bønner, og selvom den Oslo-baserede gruppe indtil videre kun har udgivet et enkelt nummer, kan vi ikke lægge skjul på, at vores forventninger er høje til deres koncert. Nummeret “Slay Queen” vidner om et mangefacetteret band, der blander 80’er musikkens funkede basgange, rockens distortede guitarer, punkens eksplosive energi og poppens ørehængende melodier. 

Auður (IS)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 20.00
Hvor: Countdown

Den 25-årige islænding Auður er en af de få artister fra festivalens opvarmningsprogram, som synger på sit modersmål. Selvom du ikke forstår et ord af, hvad han synger (med mindre du selvfølgelig kan islandsk), forstår man i den grad, hvad der er på spil i musikken. Hans elektronisk-vibende R&B er svær at stå for, og med numre som “FREÐINN” og “AFSAKANIR” tegner det godt for de nysgerrige festivalgængere – og især de, der er fan af artister som James Blake og The Weeknd. 

Boundaries (DK)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 20.00
Hvor: Rising

Joy Division-videreførelsen New Order sejrede som bekendt (hvis du har fulgt lidt med i medierne) på årets NorthSide Festival, og hurra for det! Så når vi nu har slået fast, at den type musik stadig holder 100%, så kan du jo passende kaste din opmærksomhed på det danske band Boundaries, der er kommet mere eller mindre ud af det blå, men som en eksplosion af gennemført, dyster, distortet rock og post-punk. Hvis du spiller det for din bedstemor, vil hun nok sige, at det da vist bare er en omgang larm, men så er det i så fald, fordi hun ikke hører de fine melodier, sangskrivningen i Boundaries råder over. Udtrykket er groft, råt og imponerende stilsikkert, og live har Boundaries allerede vist os, at de også har et stort talent at dele ud af. Vi har netop holdt videopremiere på den visuelle side af det nye nummer “Tusk”, som du passende kan læse mere om her, eller bare tjekke ud nedenfor: 

Collider (DK)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 21.30
Hvor: Rising

Collider stikker i mange retninger. Det kan faktisk synes utroligt, at der kan ske så meget på de forholdsvist få 4 minutter og 16 minutter, et nummer som “Daisy” varer. Det er et rytmisk, genre- og instumentationsmæssigt kaos, som alligevel i sammenstødet skaber en form for kosmos. Det ene øjeblik rusker man hovedet frem og tilbage til de hårde, distortede guitarer, der tordner derudaf, for det næste øjeblik at drømme sig hen til blide vokaler og tværfløjte. På “Inept” og “Bruno” spreder den danske gruppe sig da også ud over henholdsvis 7 og 6 minutter, hvor kreativiteten får lov at udfolde sig. Numrene er taget fra debutalbummet med den kringlede titel -><- fra februar i år, som blev udgivet via det toneangivende indie label Escho (bl.a. Iceage). Hvis du synes, det er fedt, når tingene ikke går helt efter bogen, så er det bedste bud på, hvor du skal befinde dig tirsdag den 2. juni kl. 21.30 foran Rising klar til kamp med Collider.

brenn. (NO)

Hvornår: Tirsdag den 2. juli kl. 23.00
Hvor: Rising

Den dynamiske duo brenn.har erobret den norske musikscene med én mission: At overbevise dig om, at rocken lever i bedste velgående. Vi har crushet på bedstevennerne Rémy Malchére og Edvard Smith i et stykke tid nu på baggrund af deres stærke singleudspil og ukuelige energi, der stråler ud af dem i alt, hvad de laver. Gruppen fra Lillehammer er nomineret til Årets Urørt ved det kommende P3 Gull-show i Norge – en pris som artister som Honningbarna, Mikhael Paskalev, Cezinando og Girl in Red tidligere har vundet. Vi har selv til gode at opleve brenn. live, men med det kendskab, vi allerede nu har til duoen – som live akkompagneres af fuldt band – tegner det til at blive et “russerock”-festfyrværkeri uden lige.

ELBA (DK)

Hvornår: Tirsdag den 9. juli kl. 23.00
Hvor: Countdown

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at vi er ret begejstrede for electropop-artisten ELBA, der i forbindelse med vores koncept ‘Bands of Tomorrow anbefaler’ har udtalt, at det bærende element i hendes sange ofte er store synthflader, vokalen og store, underlæggende korarrangementer. Er du vild med svenske Robyn, som jo også lægger vejen forbi festivalen i år, er der en ret stor sandsynlighed for, at du også vil elske ELBA. Om ikke andet kan vi i hvert fald garantere, at ELBA vil være hele oplevelsen værd, hvis hun leverer en lige så overbevisende koncert, som hun gjorde under SPOT Festival tidligere på året. Du kan blive klogere på den spirende sangerinde i vores interview med hende lige her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com