fbpx

#RF19: Dagens 4 must-see koncerter (mandag)

Foto: Selma Judith // Carla Eleonora Feigenberg

Der er mange navne at skulle overskue i Roskildes omfattende program, og i opvarmningsprogrammet er der nok også nogle stykker af dem, du ikke helt kender til på forhånd. Derfor guider vi dig hver dag igennem et udpluk af koncerterne, så du ved, hvad du ikke må misse.
Teksterne er uddrag fra vores store guide til hele opvarmningsprogrammet, som du finder her.

Selma Judith (DK)

Hvornår: Mandag den 1. juli kl 14.45 
Hvor: Countdown

Der er fart på hos den spirende R&B-kunstner Selma Judith. Før sit soloprojekt har den unge sangerinde og harpeniste blandt andet spillet med MØ, The National og Vera. Med førstesinglen “Kind of Lonely” markerede kunstneren dog hurtigt sit store potentiale som soloartist, og hun har efterfølgende igen bevist et unikt talent med blandt andet numrene “Inner Thigh” og “Colder”. Vi er gang på gang blevet imponeret til Judiths live-optrædender blandt andet til VEGAs Udvalgte i Januar og senest på Heartland Festival, hvor kunstnerens fine vokal og harpens hypnotiserende blide strenge gav en intim og nærværende oplevelse.

Josiah Konder (DK)

Hvornår: Mandag den 1. juli kl. 17.00
Hvor: Rising

Vi kender ikke så meget til Josiah Konder endnu, på trods af at seksmandsbandet allerede sidste år (selv)udgav deres første album Songs for the Stunned med 11 stærke skæringer på. Musikken tager udgangspunkt i noget folket, men det er meget mere dystert og direkte end for eksempel Fleet Foxes og minder i langt højere grad om artister som Nick Cave og tidlig Leonard Cohen. Det er ikke store korharmonier, der er i fokus, men derimod Julius Ernst dybe og melankolske røst. Gruppen, som tidligere har turneret med Iceage, giver sig selv tid til at bygge numrene op, og det giver en ro, der er uundværlig i en travl hverdag – og ikke mindst på en hektisk Roskilde Festival.

M. Rexen (DK)

Hvornår: Mandag den 1. juli kl. 20.00
Hvor: Rising

På selveste juleaftensdag sidste år fik vores læsere en dejlig julegave – nemlig glæden af at kunne læse om M. Rexen som vores Ugens Upcoming. Her beskrev artisten sin lyd som »Wild style Music, naturlig, genreløs, tidsløs, dit livs soundtrack,« og det kunne faktisk ikke være bedre beskrevet. Hans musik overrasker og er i grunden en fusion af flere forskellige genre, der trækker tråde til alt fra singer/songwriter-stilen til indiefolk, hvilket måske bærer præg af hans færden rundt omkring i verden (blandt andet som arbejder på en boreplatform i Egypten og sin tur rundt i Pakistan med trommemester Gunga Sain). Overordnet set er det faktisk nærmest umuligt at beskrive sig igennem hans musik. Det skal med andre ord opleves med egne ører og helst gerne live. 

Hôy La (NO/DK)

Hvornår: Mandag den 21. juli kl. 21.30
Hvor: Rising 

Den Københavnbaserede nordmand HÔY LA overbeviste os til VEGAs Udvalgte tidligere på året om, at hun i den grad formår at hive publikum med sig ind i sit eksperimenterende og dragende triphop-univers. Hendes musik trækker tråde til både electronica og alternativ rock, hvilket (sammen med den melankolske lyd) er med til at gøre musikken helt unik. Så leder du efter noget helt originalt, og elsker du at blive overrasket, så skal du helt sikkert tage et smut forbi Rising-scenen, når den dygtige artist med det borgerlige navn Ingri Høyland Kvamstad går på scenen.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com