fbpx

Sharon Van Etten – Roskilde Festival 2019

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Avalon
Tidspunkt: Torsdag den 4. juli kl. 15.00

Sharon Van Ettens koncert var en ensformig affære, hvor kun dele af koncerten løftede sig som nytænkende og nærværende. 

Sharon Van Etten – Roskilde Festival 2019
2.5 / 5 Reviewer
Rating2.5

Sharon Van Etten har i år sluppet sit femte album, Remind Me Tomorrow, og kom altså med et forholdsvist stort repertoire på bagen til Roskilde Festival. Til koncerten i dag var der selvsagt en del numre at finde fra netop dette album, som er et nytænkende et af slagsen i den forstand, at Sharon har bevæget sig over til et mere elektronisk lydbillede og lagt guitaren på hylden. 

Fra denne plade var sange som “Comeback Kid” og “Seventeen” klare højdepunkter, hvor Sharon slap sig løs på scenen og havde tydelig kontakt til publikum. 

Under store dele af koncerten lignede sangenes udtryk dog hinanden for meget, og sange som “Taking Chances” og “You Shadow”, som blev spillet lige efter hinanden, gjorde, at ensformigheden kom snigende og overtog koncerten. Sharon havde ellers bragt et velspillende band, hvor især de rockede guitarriffs og den flerstemmige korsang skinnede igennem.

Sharons nærvær mærkede man dog under coveret af Sinead O`Connors “Black Boys On Mopeds”, hvor resten af bandet forlod hende alene ved klaveret. Her fordømte hun racisme, og opfordrede folk til at være positive, mens der desuden kom en sviner til hendes lands præsident, Donald Trump. Budskabet skinnede fint igennem, men vokalpræstationen sad ikke helt i skabet, og det virkede til, at Sharon havde nogle problemer i det lyse leje. 

Herefter blev publikum kort løftet op fra ensformigheden med førnævnte “Seventeen” og storhittet “Everytime the Sun Comes Up”, og koncerten sluttede noget bedre end den startede. 

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com