fbpx

Silvana Imam – Roskilde Festival 2019

Foto: Kimberly Ihre
Scene: Orange
Tidspunkt: Onsdag den 3. juli kl. 18.00

Silvana Imam prædikede om solidaritet og opbrud mod normerne til åbningen af Orange Scene. 

Silvana Imam – Roskilde Festival 2019
3 / 5 Reviewer
Rating3

Silvana Imam havde æren af at åbne dette års Orange scene på Roskilde Festival. Et ansvar der normalt bliver løftet af en upcoming, dansk kunstner. Dette år fik vi en svensk kunstner i stedet. En kunstner som har opnået en del hype i sin tid som rapper, og især efter sit tredje album Helig moder fra februar i år. 

Silvana Imam gik på scenen lige efter debuten med fællessang på Orange, som meget passende sluttede af med sangen “We Shall Overcome” til ære for dette års tema om solidaritet. Og her passer Silvana Imam perfekt ind. 

Koncertens røde tråd bestod nemlig af Silvana Imams kendte budskaber om fællesskab, frihed og opbrud med de faste normer, både inden for seksualitet, religiøsitet, integration og samfundsindretninger generelt. Koncerten gik da også i gang med en speak, visuelt oplyst på scenens bagtæppe, om opgøret med begrebet magt, inden Silvana Imam kom løbende ind til “Nenene”.  

Helt fra start var Silvana Imams stærke energi og attitude til at tage og føle på. Det er en stor udfordring at fylde Orange Scene op helt alene, men det var netop, hvad hun gjorde i koncertens første fem sange. Silvana Imam havde dog også lovet et show fyldt med gæsteoptrædener, og her blev publikum ikke skuffede. Som højdepunkter kan her især nævnes rapperen Khan-Ji under “4h” og Beatrice under “Magi som Orlando”, som i øvrigt er Silvana Imams kæreste. 

Selvom Silvana Imam i starten af koncerten formåede at fylde Orange Scene godt ud, var det som om, noget af luften gik af ballonen omkring midt i koncerten. De mange gæsteoptrædener gjorde, at man blev lidt rastløs, når Silvana Imam så stod alene igen på scenen, og man savnede efterhånden et lidt mere spændende scenesetup. 

Derudover var der et par hændelser som virkede kiksede, som da bagtæppet med tekst ikke blev sat i gang til speakerens stemme, og da Silvanas trick med at sætte folk ned og hoppe op til et drop måtte tages om, og heller ikke anden gang lykkedes fuldstændig.   

Silvana Imams budskaber er virkelig stærke og gode, men de nåede desværre ikke helt ud til Roskilde Festivals publikum i dag. Dog leverede hun i størstedelen af koncerten en rigtig god oplevelse, især under sine hits “Tänd Alla Ljus” og “Sett Henne”. 

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com