fbpx

Ugens Upcoming: ZAAR

Foto: Therese Precht Vadum

ZAAR udgav sin seneste single sidste fredag, spillede på Roskilde Festival i går og i dag er hun vores Ugens Upcoming. Hun laver eksperimenterende nordisk musik, der blander det elektroniske med et gennemgående natur-tema.

Vi har i løbet af 2019 været ret vilde med Sara Flindt og hendes solo-projekt ZAAR. I januar pegede vi på hende som et af 19 danske navne, du skal holde øje med i 2019, og vi er ikke de eneste, der synes, den unge kunstner er på vej op. I går spillede hun på Rising scenen på Roskilde Festival – en optræden vores anmelder blandt andet kaldte »en lektion i Björk’sk vokalpræstationer« .

Sidste fredag udgav hun sin seneste single “Our Love is Dead”, som vi helt klart anbefaler, du sætter på, mens du lærer ZAAR bedre at kende herunder.

Hvem er ZAAR?

ZAAR er mig, Sara Flindt 22 år, det er mit musikalske sprog og min legeplads. Men det er ikke kun mig, for jeg er også den, jeg er, på grund af mine omgivelser, som inspirerer mig hver dag. Jeg er nysgerrig, og elsker at lege og udfordre musikken og mig selv. Jonathan og Bjarke er lige nu dem, som jeg spiller med live og det giver mig udfordring og inspiration. På den måde definerer de også ZAAR lige nu. Det er dog mit soloprojekt, mit alterego, mit hjertebarn.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Det er måske lidt et kedeligt svar, og egentlig også prætentiøst svar, når jeg selv siger det haha. Men min lyd er bygget op omkring kontraster. Den er majestætisk i det umiddelbare udtryk men også skrøbelig, hvis man kommer nærmere og lytter efter. Den er eksotisk, udfordrende, eksperimenterende. Det er dystert, måske endda død-ærligt, kompromisløs og grænsesøgende popmusik. Jeg undersøger, hvad jeg kan med min stemmer, når jeg bruger den utraditionelt. Jeg inspireres af lyset om sommeren og mørket i vinteren, blød stryger-musik og aggressive beats – det er bl.a. det, der definerer min lyd. 

Hvordan startede du?

Jeg har altid sunget, spillet i bands og nørdet musik, men projektet ZAAR startede da jeg fik min første pedal som 18/19 årige. Jeg kan huske jeg plejede at være lidt misundelig på instrumentalister for at have deres instrumenter foran sig, fysiske, og eftersom jeg kedede mig lidt som sanger og var i lege humør, var det på en eller anden måde skønt at finde tryghed i den og starte på noget nyt. Et gammelt projekt jeg var en del af stoppede og nye døre åbnede sig for mig. Jeg kunne afsøge nye områder af min stemme og manipulere med den, så jeg slet ikke behøver et band. Når man først har fået sin første pedal så bliver man afhængig og nu har jeg 5. Hvilket slet ikke er nok!! 

Jeg kan være en guitar, bas, en rytme eller en helt stryger-sektion. Det startede som en leg, og er det stadigvæk. Hvis det nogensinde stopper med at være en leg, then I’m out.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Lige nu er jeg så heldig at få lov til at arbejde med nogle sindssygt dygtige musikere, Jonathan og Bjarke. Vi udfordrer hinanden i den kreative process.

Jeg ser dem meget som mine producere. I stedet for at gå i studiet, mødes vi i øvelokalet. Jeg præsentere en sang jeg har skrevet og de skruer på knapper og tilføjer beats. Vi har spillet i så langt tid sammen nu, at de godt kender til, hvad jeg kan lide og ønsker, og det bedste ved det er, at vi har mulighed for at arbejde impulsivt. Det gør det sjovt og legende.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Der er mange, men et bud er de her muser:

Soap and Skin 
Susanne sundfør 
James Blake 
Nils Gröndahl 
Samaris 
Björk

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Et Islandsk band der hedder ADHD. Tjek det ud.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Jeg er ved at lægge sidste hånd på min debut-EP. Derudover spiller jeg en masse koncerter og dygtiggør mig ved det. 

Jeg udforsker også og nørder med min stemme. Undersøger de uendelige muligheder, der gemmer sig, når jeg arbejder med den via pedaler. 

Hvad er drømmen?

Jeg elsker at drømme.

På musikfronten drømmer jeg om alt muligt, men ønsket er at kunne inspirere og få lov til at leve af at dele, komponere filmmusik, udforske og gøre sangstemmen til mere end en sangstemme. 

Blive endnu bedre til engelsk, og spise stærk mad uden at det gør ondt haha.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

“You don’t know” – den er ikke ude endnu, men der ligger en livesession på YouTube. Det er bare mig og mine pedaler.

Og ellers så “How Many Hearts” som snart udkommer (også som en live session). Det bliver spændende at slippe den fri. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Åh klart, det er enten Arnbitter + øl aka Aarhus-sættet <333 eller Fanta Exotic med whiskey i hvert sit glas. Det ser flot ud, gode farver. Jeg har ikke prøvet det, men forestiller mig, det smager meget fint hver for sig men i kombination med hinanden ublandet. Sødt og røget, sprit og boblende.

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com