fbpx

Benal – Smukfest 2019

Foto: Seth Nicolas 
Scene: Bøgescenerne 
Tidspunkt: Torsdag den 8. august kl. 17.45

Benal leverede endnu engang en skudsikker optræden på Smukfests største scene.

Benal – Smukfest 2019
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

I en lille pause fra de voldsomme skybrud indfandt duoen Benal sig på Bøgescenerne, og lige på og hårdt til tonerne af “Hvor Går Du Hen” satte de gang i endnu et af deres imponerende, veleksekverede shows. Energiniveauet blev sat højt allerede dér takket være Benjamin Havs indlevelse og maniske, kraftfulde råb henover det tunge beat.

Publikum var ekstatiske. Alt var godt, selvom Benjamin flere gange uden at fortrække en mine påstod det modsatte.

Efter tre numre fik Benjamin introduceret sig selv (ikke at der overhovedet var brug for det, for alle vidste tydeligvis, hvem de to kunstnere er), og så fulgte ellers introduktionen til flere musikalske venner koncerten igennem. Emil Kruse kom på scenen og leverede “Air Tonight”, og pludselig stod Lukas Graham der også og vinkede til sit kommende publikum. Benjamin tog pis på os, da han proklamerede, at Lukas Graham kom på scenen, fordi det er ham, der har produceret nummeret. Man skal ikke tro på alt, hvad man hører.

Senere kom også TopGunn på scenen til lyden af pigehvin (i hvert fald hvor jeg stod), og sammen leverede de en energisk udgave af “Nik & Jay”. Mads Bo – aka Wads.png bevægede sig væk fra Phlake-universet for en stund for at gå hiphop på samarbejdet “Tænker Lidt På Dig”. Da Suspekt manglede på hittet “Fri” sang Benjamin bare selv med på omkvædet, og det er indsatser som den, der kan virke lille, men har en kæmpe effekt. 

Benal tager generelt afsindigt mange gode beslutninger i opbygningen af deres live shows. Setlisten er varieret, dynamisk og gavmild. Der er en god balance mellem snak og musik (hvor musikken selvfølgelig er i højsædet), og når Benjamin fyrer kommentarer af mellem numrene, tilfører den tykke ironi koncerten et humoristisk element. “Skud ud til Eran DD. Han står lige dér. Sådan er det,” lød det blandt andet ved siden af kommentarer om, at de kun stod på scenen, fordi de havde skrevet under på en kontrakt. Det er showbiz. Sådan er det.

Alle de her ting kombineret med en rap, der tillader dig at lytte til og smage på alle ord, der bliver leveret, og knivskarpe produktioner, der befaler én at bevæge sig, er med til at gøre Benal til de fødte performere, og de havde absolut intet problem med at fylde Smukfests største scene ud.

Jeg satser på, at de indtager Danmarks største festivalscene næste år (måske som åbning!), for det taler deres foreløbige præstationer i den grad for, at de snildt vil kunne.

“Tak for i dag Heartland!” råbte Benjamin som afsluttende ord efter at have givet Smukfest præcis, hvad de hungrede efter af hits som “Lampeskærm”, “Uh Babe” og “Her Nu”, og en sindssygt fed, intens levering af “Benalgorytmen”. 

Benjamin fik lydmanden til at sætte Wham!’s udødelige “Wake Me Up Before You Go-Go” på. Selv når Benal er gået af scenen, kan de få folk til at feste. Det er den magt, kontrol og effekt de har over deres stødt stigende og velfortjente fanskare.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com