fbpx

Cigarettes After Sex vender tilbage – denne gang med en varmere musikalsk palette

Foto: Ebru Yildiz

Cigarettes After Sex laver slowcore drømmepop, og deres romantiske nostalgi har efterhånden fortryllet verden over. Nu er bandet aktuelt med singlen “Heavenly”, som forsmag på deres nye album.

Cigarettes After Sexs kommende album Cry skulle efter sigende være indspillet under en række natsessions i et gammelt palæ på Mallorca. Det beskrives som en musikalsk meditation, samt en refleksion over kærligheden og dens mange nuancer. Dette er iørefaldende allerede på første udspil fra albummet “Heavenly”, som er præget af en varmere og mere lidenskabelig tone end bandets tidligere udgivelser.

Nummeret rører den kølige drømmende lyd af Cigarettes After Sexs forrige album op med en varmere musikalsk palette til en velkendt, men frisk æterisk oplevelse. “Heavenly” er en silkeblød sensuel sang, som formes af Greg Gonzalez’ karakteristiske androgyne vokal og en ambient poplyd.

Bandets frontmand og guitarist Gonzalez forklarer, at albummet i høj grad er blevet til af de eksotiske omgivelser, det er produceret i – og siger desuden om “Heavenly”:

Den er inspireret af den overvældende skønhed jeg oplevede, da jeg iagttog en endeløs solnedgang på en afsidesliggende strand i Letland på en hed sommeraften…

Cigarettes After Sex vender tilbage med deres andet album Cry den 25. oktober og tager i den anledning på verdensturné – de kommer blandt andet forbi Den Grå Hal den 22. november.

Lyt til solnedgangs-soundtracket “Heavenly” herunder:

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com