fbpx

Fem gratiskoncerter du ikke må misse til Copenhagen Pride 2019

Foto: Elba // Anna Kabana

Udover en masse spændende talks og ikke mindst den traditionsrige parade byder Copenhagen Pride Week også på en række musikalske indslag, som kan sætte gang i de festglade deltagere. Vi har listet fem anbefalelsesværdige artister op, som man i løbet af ugen kan få glæden af at høre live – helt kvit og frit.

Lydmor

Hvornår: Torsdag den 15. august kl 19.15
Hvor: Pride Stage (Rådhuspladsen)

Er du klar på eksperimenterende scenografi, clubbede pop-tracks og et væld af neon? Så skal du helt klar tage forbi Lydmors koncert. Den excentriske performer leverer detaljerige produktioner med sit elektroniske solo-setup – der både byder på smukke, loopende korsekvenser og hårdtslående basfigurer. I sin karakteristiske fluorescerende bodypaint, er der ingen tvivl om, at kunstneren vil skabe en fest, med plads til både hæmningsløs dans, eftertænksomme stunder, og intense, følelsesladet øjeblikke.

Neigh

Hvornår: Torsdag den 15. august kl 20.00
Hvor: Pride Stage (Rådhuspladsen)

Det er begrænset, hvor meget man endnu har hørt til den 23-årige Neigh med det borgerlige navn Patrick Slivsgaard Christensen, men det singleudspil vi indtil videre har hørt, har virkelig slået benene væk under os. Ikke nok med at “CmeCry” er utrolig velproduceret, kan man heller ikke undgå at synge med på det ørehængende omkvæd. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se meget mere til Neighs melankolske univers i fremtiden, og som en start kan man jo passende smutte forbi hans koncert på Rådshuspladsen torsdag aften.

Elba

Hvornår: Lørdag den 17. august kl 18.00
Hvor: Pride Stage (Rådhuspladsen)

Elba har om nogen vist, at hun er en stjerne på vej fremad. Efter en overbevisende performance på SPOT Festival tidligere i årfor ikke at glemme den forrygende koncert, hun leverede på dette års Roskilde Festival, hvor hun ovenikøbet høstede fem ud af fem stjerne fra vores anmelder – er der efterhånden ikke nogen tvivl om, at den spirende sangerinde virkelig har noget helt særligt at byde på. Hendes sprudlende energi og evne til at lave dansable og ørehængende tracks er slet ikke til at stå for, og når hun lørdag aften går på scenen på Rådhuspladsen, tør det godt garanteres, at det bliver en fest uden lige.

Rebecca Lou

Hvornår: Lørdag den 17. august kl 19.00
Hvor: Pride Stage (Rådhuspladsen)

Der er dømt støj-rock for alle pengene, når Rebecca Lou spiller. Det har hun tidligere bevist på blandt Roskilde Festival, hvor hendes vokal – i følge vores anmelder – stod knivskarpt. Til hendes koncert på Pride Stage kan man opleve hendes uslebne, punkede rocknumre og man kan godt forvente at gå derfra med hendes fængede omkvæd på hovedet, for de kan virkelig et eller andet.

Hoison Bascoe

Hvornår: Lørdag den 17. august kl 20.00
Hvor: Pride Stage (Rådhuspladsen)

Siden vi for godt og vel et halvt år siden introducerede den københavnbaserede duo Hoison Bascoe, har vi været ret begejstrede for deres eksperimenterende musik. De to drenge, sanger Arbi Alexander og multiinstrumentalist Rasmus Christian, startede deres musikalske projekt tilbage i 2017, men musikken har været længe undervejs, for første gang man hørte til Hoison Bascoe var tidligere i det indeværende år. Er man vild med den eksperimenterende, filmiske lyd fra de tidlige James Blake plader, er der en ret stor sandsynlighed for, at duoen vil falde i din smag.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com