fbpx

FORPREMIERE: Esben Kronborg hylder kærligheden på sin nye single med tilhørende musikvideo

Foto: PR

Den håbløse romantiker og musiker Esben Kronborg har kastet sig ud i et dansksproget projekt og er på fredag ude med en ny single, som du kan høre eksklusivt allerede nu.

Den horsensianske sanger og sangskriver Esben Kronborg har siden 2006 turneret det meste af det danske land tyndt med sin romantiske guitarpop. Efter to album på engelsk er kunstneren nu klar til at prøve sig af på dansk. Man har senest kunne høre ham på tracket “Dybt Vand”, og nu er Kronborg ude med en ny ‘feel-good’-single, der er perfekt til de lange sensommeraftener.

Kærlighedshymnen “Når Lysene Går Ud” er skrevet til sangerens kone i forbindelse med deres bryllup. Med det tilbagelænede beat, simple lyrik, de ørehængende melodier og lejrbålsguitar er der ikke et øje tørt. Sangen er fyldt med alle de storslåede klichéer om den længselsfulde kærlighed – selv fortæller Esben Kronborg om singlen:

Jeg ved godt, at den er lidt corny, men jeg er jo vokset op med boybands og latinske rytmer kørende på MTV – og så er jeg jo bare en sucker for store syng-med-popsange. Produktionsmæssigt er vi gået i retning af noget hvid reggae ala Laid Back med et forløsende omkvæd. Når jeg spiller sangen live, så kan jeg se og mærke, at den rammer noget i folk, at den har noget umiddelbart over sig. Det er fedt.

Den tilhørende musikvideo er en stemningsmættet visualisering af den lange tur hjem, hvor man følger sangeren køre gennem byen og ud på motorvejen en varm sommeraften, mens solen går ned, og mørket falder på. Esben Kronborg er ude med sit nye dansksprogede album den 6. september – og du kan varme op med den nye single og musikvideo her:

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com