fbpx

Fribytterdrømme giver sig i kast med nye udtryk i samarbejde med Lydmor

Foto: Malthe Behr // Eave Media

Fribytterdrømme er klar med ny spændende single. Med svingende rytmer, sprød guitar og et lækkert omkvæd sunget af Lydmor er den perfekt til weekenden, der står og banker på døren.

Fribytterdrømme har markeret sig som et prominent dansk psychrock band, der med deres poetiske og mystiske tekstunivers og fede psykedeliske rytmer, er en del af den nyopkommende psychkrockbølge i Danmark. Det går strygende for bandet, der blandt andet spillet på CPH:DOX, spillet P6 BEAT Rocker Koncerthuset, skrevet et album færdigt og spillet anmelderroste festivals koncerter. Og nu er de klar med singlen “Det Skinnende” som er tredje optaktsnummer til albummet Skin, der udkommer den 4. oktober.
Du kan her ser skuespiller (og superfan) Peter Gantzler løfte sløret for albumannonceringen i mødet med bandet:

På dagens single er Fribytterdrømme stadig rockede og psykedeliske, men det bærer nu i højere grad præg af et dansabelt udtryk. Singlen taler til et større publikum i og med, at genrekasserne opbrydes og fokusset ligger mere på udtrykket. Noget der også kan siges om de allerede udkomne singler “Egodød” og “Hallusignaler”, som også bliver en del af det nye album. Herunder knytter forsangeren Lau Ingemann Vinther Pedersen en kommentar til det eksperimenterende i musikken.

Der er arbejdet hårdt og koncentreret med vores kunst og de retninger som den bringer os. Intet er udelukket. Intet er forbudt så længe det tjener den gode sang, med den gode tekst.

På den nye sang optræder den kvindelige producer og sangerinde Lydmor også kendt som Jenny Rossander. På singlen hører vi hende på dansk (som fungerer rigtig godt), hvilket er en ny ting for Lydmor, som normalt gør sig på engelsk. Om Lydmor udtaler forsanger Lau Ingemann Vinther Pedersen:

Jenny “Lydmor” Rossander og jeg mødtes tilfældigt i Henrik Aagaards P6 Beat program ‘Henrik og pladepusherne’. På et tidspunkt falder snakken på David Lynch og sangen Blue Velvet og Jenny synger et par linjer at sangen a capella. Der faldt jeg pladask for hendes vokal og tog kontakt senere samme dag for at høre om hun ville være feature på sangen “Det skinnende”.

Bandet kan sammenlignes med bands som Spids Nøgenhat eller De Underjordiske og forsangeren Lau Ingemann Vinther Pedersens forførende, lettere nasale og ikke mindst imponerende stemme kan da også forveksles med sangere Peter Kure fra De Underjordiske eller Bisses stemmer, der begge er tilhængere af de nasale tonelag. Bandet har tidligere selv vist deres begejstring for bandet De Underjordiske, som de også har spillet koncerter med.

Imens vi glæder os til det nye album kan du lytte til singlen her:

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com