fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 33

Foto: Lil Halima // Sara Saedi

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra blues-gospel og indie-rock til fløjlsblød R&B og spirende rå pop. Vi har fremhævet fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

Lost Lands Festival

Hvornår: Onsdag den 14. – lørdag den 17. august
Hvor: Mayhem Kbh

Lost Lands Festival kører for fjerde gang i træk, og de får i år besøg af blandt andre R&B stjerneskuddet Erika de Casier. Vi har tidligere udtrykt vores begejstring for de Casiers debut-album Essentials, og hendes unikke lyd, som samtidig udtrykker en nostalgi efter 90’ernes R&B, som har fænget os lige siden. Du kan høre Casiers autentiske lyd på Lost Lands Festival med blandt andet Code Walk og Francesca Buratelli.

Alive Festival

Hvornår: Torsdag den 15. til lørdag den 17. august
Hvor: Thy

Alive Festival i Thy er siden 2009 løbet af stablen i august – og i år er ingen undtagelse. Festivalen byder på 30 forskellige artister, som alle har én ting til fælles – de er alle sammen et udtryk for ambitiøse og nyskabende kulturelle tendenser. Det er blandt andet muligt at opleve Katinka, som med sine ærlige følelsesladede popsange har taget Danmark med storm. Til Alive Festival har man chancen for at opleve sangerinden udenfor hendes ellers udsolgte koncerter landet over. Det er desuden en chance for at høre den unge indiepop gruppe Søn live, som på den mest relaterbare måde, portrætterer rå og poetiske følelser for den helt store guldmedalje og i øvrigt leverede en forrygende koncert på Roskilde Festival i år. Sidst men ikke mindst giver indierock gruppen Boy Azooga også koncert – for første gang i Danmark. Du kan læse mere om bandet, og hvad der gør dem specielle i vores nyeste interview. Alt i alt er Alive Festival en uundgåelig festival, der portrætterer nye kulturelle tendenser i smukke omgivelser – blandt fjord, hav og hede i Thy.

Manna Life: Lil Halima (NO) + Elias Boussnina + GENTS

Hvornår: Fredag den 16. august
Hvor: KPH Volume

Under konceptet Manna Life kan man på KPH Volume opleve tre forskellige upcoming acts samme aften, og selvom det ikke kan påstås at være traditionelle koncertrammer (der er både langbordsmiddag og østersbar tilsyneladende), har vi så optur over alle de tre kunstnere, at vi ikke kunne lade være med at have eventet med her. Den norske R&B sangerinde Lil Halima, som lige har spillet på Roskilde Festival, har tidligere samarbejdet med Elias Boussnina på det fløjlsbløde nummer “13th Floor”, så det er ikke en overraskelse, at de to går på efter hinanden. De lækre R&B toner bliver overtaget af den 80’er-inspirerede synth-popduo GENTS, når der sidst på aftenen lægges op til fest. Følg med på vores Instagram samme dag, hvor Lil Halima i en takeover tager dig med bag scenen og fører dig gennem sin fredag.

Blossom Festival

Hvornår: Fredag den 16. august
Hvor: Pumpehuset

Hvis man vil opleve nogle af de mest aktuelle spirende artister på den danske musikscene, skal man tage et stop forbi Blossom Festival fredag den 16. august. Her spiller blandt andet Elba, som gav et brag af en koncert på Roskilde Festival. I vores interview med artisten kaldte vi hende forsigtigt for ‘Danmarks helt nye pophåb’, og den titel levede hun i den grad op til med sin koncert. Udvalget på Blossom Festival byder desuden på punkprinsessen Rebecca Lou, som netop er annonceret til Reeperbahn Festival i Hamborg, den drømmende indie-rock trio Lemon Love og 15 andre navne, du skal holde øje med.

Hozier (IE)

Hvornår: Mandag den 19. august
Hvor: K.B. Hallen

Blues-gospel/pop er næppe det første, man tænker på, når man snakker hitsange – med mindre man, der er tale om Hoziers “Take Me To Church” fra 2013. Den irske singer/songwriter tog verden med storm med netop den single og fortsatte succesen med sit velmodtagede debutalbum i 2014. I starten af foråret udgav han sit længe ventede andetalbum Wasteland, Baby!, der med samme karakteristiske, storslåede og følelsesladede lyd har givet os numre som “Almost (Sweet Music)” og “Would That I”. Det album har han nu med på turné, og hvis man skal stole på de anmeldelser, der er kommet frem siden den irske kunstner vendte tilbage til scenen, så bliver det magisk. 

Gå heller ikke glip af:

Theo X – Lillefredag i Tivoli, torsdag den 15. august
Marie Davidson (CA) – Lille VEGA, fredag den 16. august
Jason Derulo (US) – Tivoli, fredag den 16. august

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com