fbpx

Liam Gallagher – Smukfest 2019

Foto: Camilla Lundbye
Scene: Stjerne Scenen
Tidspunkt: Lørdag den 10. august kl. 17.45

Rock ‘n’ roll-stjernen gjorde sin ting godt, men det var først mod slut, det for alvor så ud til at virke.

Liam Gallagher – Smukfest 2019
3 / 5 Reviewer
Rating3

Mens nogle af de udenlandske navne har kæmpet med fremmødet på årets Smukfest (læs for eksempel om den katastrofale koncert med Headie One her og skuffelsen over Pussy Riot her), så det godt nok ud til rocklegenden Liam Gallaghers koncert. Det virkede dog ikke som om, at specielt mange i crowden var reelle fans, og det blev en smule akavet, da han under “Once” i slutningen af sættet ytrede noget i retning af: “You should know all the fucking words, so sing along”. Det gjorde folk ikke rigtigt. 

Det var ikke fordi, Gallagher og band ikke leverede varen. De er jo afsindigt dygtige musikere og havde stablet et nogenlunde dynamisk set på benene. Fra fuld smadder på rock’n’roll-attituden på Oasis-åbningsnummeret “Rock ‘n’ Roll Star” over “Morning Glory” og “Shockwave” til de mere nedtonede indslag som “Greey Soul”, hvor det instrumentale fik ekstra plads og “For What It’s Worth”. 

Nogle steder gik det dog også over til det småkedelige. Jeg havde især svært ved at holde koncentrationen under “Bold” og “Slide Away”, og desværre også mellem numrene, hvor det mildest talt var svært at høre, hvad i alverden briten med det store ego sagde. Han kunne have annonceret Oasis’ genforening uden reaktion, simpelthen fordi man ikke ville have fanget ordene. På den anden side passede det hele jo også meget godt til Liam Gallaghers persona, som han agerede fra det sekund han gik på scenen i sin karakteristiske blå parka og valgte at se sur ud under hele seancen. 

Mod slut begyndte der at ske noget, og selvom “Wall of Glass” fra Gallaghers eget repertoire var et højdepunkt – for mit vedkommende i hvert fald – så blev folk altså først for alvor interesseret, da nogle af de lidt mere klassiske Oasis-hymner lød. “Cigarettes & Alcohol” fik skudt livet tilbage ind i det lidt steneren publikum, som også blev blødt lidt op af Gallaghers ros af Smukfest: “It’s a nice festival you’ve got. You should be proud of that,” lød det, inden “The River” strømmede ud over scenekanten for at komme ét skridt nærmere det, alle så ud til at have ventet på: “Wonderwall”. Smukfest er fællessangens festival. 

Koncerten blev rundet af med “Supersonic” og “Champagne Supernova”, og mens jeg bestemt stadig beundrer Gallaghers talent, så er det ikke en koncert, der derudover har indprentet sig i hukommelsen.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com