fbpx

Ugens Upcoming: EIRENE

Foto: Anders Witt

Et par Kashmir-numre og tre gymnasiedrenge i skovmandsskjorter, var starten på elektro-pop bandet EIRENE, der lige nu markerer sig som et spirende navn på den danske musikscene. Lær trioen bedre at kende her.

Vi har været meget begejstret for den aarhusianske trio EIRENE siden de sidste år udgav den fængende og hudløst ærlige single “Deroute”. I år har bandet udvidet deres musikalske univers endnu mere med de to dansable og sommervibende tracks “Ordinary Life” og “True Love”, som kun spår én vej for EIRENE – og det er op af.

Hvem er EIRENE?

– Sebastian på keys, Klaus på trommer og Kristian på vokal. Midt i tyverne. Sidste sommer spillede vi et lowkey job til en folkeskoledimission og et support-job i Store Vega på den samme uge. Vi producerer i øjeblikket alt selv, fordi vi synes det er sjovest, og ikke fordi vi er de bedste i verden til det. 

Hvordan startede I?

– Vi mødte hinanden i gymnasiet og spillede, ligesom så mange andre, Kashmir-covers i vores skovmandsskjorter. Det er egentlig meget sjovt, at vi laver det musik vi gør nu, taget vores ophav i betragtning. Der er faktisk heller ingen af os som er vokset op med musik i hjemmet. Vi har vel skabt hinanden, hvis det giver mening. 

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Det er sådan ret uptempo popmusik med en masse små-irriterende samples. Vi gør ret meget ud af at f.eks. vokalen ikke bliver alt for processeret – der opstår lidt en anden feeling på den måde, synes vi. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Det sidste år har vi faktisk udelukkende skrevet musik i sommerhuse. Der er bare et eller andet lækkert over at kunne grave sig helt ned i det og ikke se andre end mennesker i en hel uge. Men det er som regel faktisk en super random og uoverskuelig proces. Vi har lavet nogle numre på en dag og andre på halvandet år. Vi har utrolig mange skitser liggende som ikke klarede den, men så er det tit vi bruger et fragment fra én af dem i en ny sang flere måneder senere. Derudover bliver vokalen altid lavet med en brass-lead på keyboardet. Det er ret grineren at sidde og solo’e den hårdt, for så lige pludselig at finde melodien. Tekst kommer altid til sidst.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Jon Bellion, Mac Ayres, Daft Punk, Honne, Chance The Rapper…der er så mange.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Kenneth Bagers Fragments From a Space Cadet. Den holder stadig om 200 år. 

Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

– I øjeblikket har vi ret travlt med at lave et nyt live-set til nogle koncerter, vi har om et par ugers tid. Vi har ikke spillet live sygt længe – faktisk over et år, haha – så nu skal vi endelig derud igen og prøve nogle nye sange af. Faktisk har vi vores allerførste headliner i slutningen af august, så det glæder vi os vanvittig meget til.  
Der ligger en masse musik klar, så vi skulle meget gerne udgive noget mere musik i efteråret engang. 

Hvad er drømmen?

– Drømmen er for vores vedkommende ikke super anderledes fra alle andres i den her nådesløse branche. Vi vil gerne have samlet os et skarpt hold og så skabe et univers, som folk virkelig kan have det for sygt over. Nogle gange glemmer vi lidt, at det ikke kun er musikken men også alt det andet grineren, man kan lave rundt om. 

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Sådan en skarp, unavngiven lille satan med lidt sweetness i. Chartreuse med cointreau, danskvand og honning, måske.  

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “True Love”. Det er den sang, vores nye musik udspringer mest ud fra – den er sådan lidt main-reference i øjeblikket.  

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com