fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 32

Foto: Bon Iver // Graham Tolbert & Eric Timothy Carlson

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til storslået folk-pop, cinematisk indie-rock eller dansksproget dreampop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Bon Iver – i,i

Igår slap det talenfulde indie-act Bon Iver nye sange time efter time til det længeventede album i,i (icommai). Det er knap 3 år siden bandet udgav det anmelderroste album 22, A Million, der markerede en ny æra for Bon Ivers lyd – fra akustisk-guitarbaserede singer/songwriter numre til nogle langt mere eksperimenterende sample-infuserede tracks. Vocoder-harmonierne og de skrattende trommebeats er dog pakket længere væk på det nye album, hvis fysiske eksemplar først udkommer den 30. august – men du kan høre alle numrene på diverse streamingtjenester allerede nu.

Júníus Meyvant – Rearview Paradise (EP)

Det er ikke lang tid siden, den charmerende islændinge gjorde os blød i knæene med sit album Across the Boarders – men allerede 6 måneder senere er Júníus Meyvant klar med en opfølgende EP. Vi kan kun glæde os over, at få endnu mere storslået folk-pop fra den rødhårede nordbo. Du kan forhåbentlig opleve EP’en numre i live-aktion til Meyvants koncerter i Danmark i midten af september.

Marika Hackman – Any Human Friend

Den engelske sangerinde og sangskriver Marika Hackman har floreret på den internationale musikscene siden 2013 med debut-EP’en Sugar Blind. Siden da har musikerens lydunivers udviklet sig en del, og på de seneste singleudspil “i’m not where you are” og “the one”, er der en langt mere hårdtslående vibe. Med fræsende guitarer og eksperimenterende synthoverflader er vi klar til britens tredje studie-album.

Medhør – Drømmepop (EP)

Den spirende kvintet Medhør startede deres musikalske samarbejde allerede i 6. klasse på Hareskovens Lilleskole – det fortalte de unge gutter, da de i juni måned var vores Ugens Upcoming. Nu er bandet klar med deres debut-EP, der byder på masser af drømmende toner, skarp dansk lyrik og lækre saxofon-passager. Start din weekend med en dejlig fusion af pop, jazz, soul og funk.

WHY? – AOKOHIO (Visuelt album)

Det er ikke så usædvanligt at se kunstnere dyrke en bredere udgave af musikvideo-formatet. Det visuelle album er efterhånden noget, store kunstnere som Beyoncé, Frank Ocean, Animal Collective og Janelle Monáe (som hun kalder en ‘Emotion Picture’) har begået sig i – og denne gang er det den mangefacettede musiker Yoni Wolf aka WHY?, som har kastet sig ud i det omfattende projekt. Vi er ikke ét sekund i tvivl om, at hans eksperimenterende indie-rock vil gøre sig perfekt til en længere historieark. Du kan selv se og høre hele albummet her.

Gå heller ikke glip af:

FURNS – Ocean Highway
Rick Ross – Port Of Miami 2
Ra Ra Riot – Superbloom

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com