fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 35

Foto: G Flip // Reuben Moore

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til amerikansk soul, norsk pop, australsk indie, eller dansk punk, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

G Flip – About Us

Den australske upcoming-scene er utrolig stærk for tiden, og det bidrager det musiske multitalent G Flip til. Sanger, trommeslager, producer… Georgia Flipo har et imponerende CV, og nu kan hun også skrive albummet About Us herpå. Singlen “I Am Not Afraid”, der kom forud for albummet, er produceret i samarbejde med Ariel Rechtshaid (HAIM, Vampire Weekend, Adele, Blood Orange), og omdrejningspunktet for nummeret er ‘self-empowernment’. På trods af at være udpræget indiepop, kan G Flips lyd til tider minde om et udtryk og en lyd fra 90’ernes ‘girl power’ artister som TLC, samtidig med at være helt hendes egen.

Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell!

Norman Fucking Rockewell! er længe ventet, og der er blevet teaset på alle måder siden Lana Del Rey udgav “Mariners Apartment Coplex” for snart et år siden. Siden da har vi kunne nyde godt af hele seks singler, og nu er det fulde album endelig kommet. Det byder på hvad man kan forvente fra det glamourøse ikon – nemlig en rutsjebane af sadcore, drømmende pop og et skud ud til et af sangerindens egne idoler, denne gang i form af coveret “Doin’ Time” af Sublime. Dronningen af retro har igen skabt en genistreg, nu under navnet Norman Fucking Rockwell!.

Whitney – Forever Turned Around

Whitney er tilbage med friske soulede toner, med hilsner til country. Udover Max Kakaceks guitar, præger forsanger- og trommeslageren Julien Ehrlichs falset det meste af albummet, med undtagelse af nummeret “Rhododendron” som er uden vokal, men derimod smækfyldt med dejlige blæsere og finurlige lyde, der giver én lyst til at lytte og gå på opdagelse i nummeret om og om igen. Udover at være et af ugens vigtigste albumudgivelser, er de også at finde på vores liste over de efterårskoncerter vi glæder os mest til, da de gæster Store VEGA til november.

Astrid S – Trust Issues (EP)

Singlen “The First One” kom forud for den netop udgivet EP Trust Issues. Den norske popsuperstjerne Astrid S er stormet frem siden hun supportede Troye Sivan på hans tour i 2016. I mellemtiden har hun hittet med “Think Before I Talk”, og i år er det så Years & Years der har haft selskab af Astrid S på deres Palo Santo Tour. Med de fem poppede numre der udgør Trust Issues, drager hun på sin udsolgte ‘Stripped Down Tour’ gennem USA og Europa.

Rebecca Lou – Bleed

En rødmalet mund der knuser et kandiseret kirsebær mellem tænderne. Sådan indbydes man af coveret til albummet Bleed fra Rebecca Lou. Forsangeren fik mange top-anmeldelser med sit band, for sin optræden på Roskilde Festival, og blev også taget vel imod til dette års Pride. Bleed er 30 minutters punket rock, kendetegnet af Rebecca Lous standhaftige stemme. Du kan læse vores anmeldelse af hele albummet her. Rebecca Lou kan opleves live rundt om i landet fra september måned.

Gå heller ikke glip af:

Common – Let Love
!!! – Wallop
SiR – Chasing Summer
Boblebad – Crazy Japan
Bon Iver – i,i
Chase & Status – RTRN The Originals

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com