fbpx

10 hurtige til… Feng Suave

Foto: Pasqual Amade

De har fået rosende ord fra Iggy Pop for deres fortryllende retro lyd, og er nomineret til en prestigefuld award der meget snart løber af stablen. Vi glæder os til at præsentere dig for Reeperbahn-aktuelle Feng Suave. Mød dem til 10 hurtige her.

Daniel De Jong og Daniel Leonard Elvis udgør tilsammen Feng Suave. Den Amsterdam-baserede duo skaber sjælfuld og drømmende retrofuturistisk psych-soul. Deres musik føles som en varmebølge af lyd, når De Jongs flydende stemme svæver henover de lækre reverbede guitarriffs, den seismiske bas og de psykedeliske 60/70’er fornemmelser. Til tider kan det lyde som om at det hele er optaget på havets bund.

Hvis man absolut skal sammenligne deres lyd med andre, må man gøre det ved at forestille sig en blanding af The Velvet Undergrounds overordnede laid-back lyd, The Kinks drømmende hooks, Tame Impalas hallucinerende beats og et drys af noget catchy a la Portugal, The Man.

Bandnavnet betyder ‘blød vind’ (‘Feng’ er kinesisk og betyder vind, og ‘Suave’ er portugisisk for blød/mild) hvilket er meget passende til Feng Suaves musik, der har vakt selveste Iggy Pop’s opmærksomhed:

– They have a nice old revisited soul groove. I go for that. Har han sagt, i forbindelse med at dele nummeret “Sink into the Floor”, på BBCs Radio 6 Music.

Feng Suave er til at finde på Reeperbahn Festival hele tre dage i denne uge, og er nævneværdigt nominerede til den prestigefyldte ANCHOR Award som vi tidligere har guidet til.

De har svaret på vores spørgsmål, så du kan møde dem på lidt tættere hold:

Den vigtigste ting, folk skal vide om os, er…

At vi går op i miljøet.

Vores musik lyder lidt som om, nogen…

der vel ridder lidt på den der ‘bedroom indie-bølge’ sammen med hundredevis af andre artister lige nu. Så der er mange nutidige kunstnere som vi har fællestræk med. Vi prøver på, eller ønsker i hvert fald at lyde som Timber Timbre, Curtis Mayfield og The Beatles.

Hovedformålet, med at vi spiller musik, er…

At der ikke er noget vi hellere vil. Det er et tricky karrierevalg og jeg ønsker ikke at være tacky, men det at bringe glæde til folk gennem det man laver er bare magisk, så det er det hele værd. Og så er der bare ikke nogen bedre følelse i verden end at danse alene på sit værelse til en lovende halvbagt demo du lige har lavet.

Vi får inspiration fra…

Bøger, film, koncerter, natur, hvad som helst. For det meste er det musik.

Den sidste koncert, vi var til var…

Altså den sidste performance jeg så var Tame Impala der headlinede på Lowlands Festival (Holland red.) Det var out of this world.

Vi begyndte at arbejde på vores nye album, fordi…

Vi ikke kan vente med at udgive ny musik og spille det.

Folk vil blive overrasket over at høre, at…

Vi faktisk går til sangskrivningen med humor og en sjat sund kynisme. Selvom det ikke nødvendigvis afspejles i det færdige produkt, der som regel er grublende eller følelsesladet. Vi fremtvinger bare sjov.

Den sang, vi har brugt mest tid på, er…

“Venus Flytrap”. Det var et svært track at flette sammen. Vi bruger faktisk meget mere tid på vores nye musik, der ikke er ude endnu. Så langsomt men sikkert vinder den vel ræset.

Det sejeste sted, vi kunne forestille os at spille, er…

I et romersk amfiteater, i ægte Pink Floyd stil. Red Rocks Colorado virker også til at være et ret magisk sted at spille.

Når du lytter til vores musik, skal du…

Trykke repeat!!!! 

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com