fbpx

AV AV AV brillerer på ny genrebøjende single

Foto: Dennis Morton

Den elektroniske trio AV AV AVs musikalske evner spænder bredt og deres musikrepertoire ligeså. Nu er de klar med ny single – et nummer, der er svær at placere genremæssigt, men som ikke mindst kan sætte gang i et dansegulv.

Vi har tidligere taget en snak med AV AV AV om deres prisvindende Brakland-soundtrack, hvor vi blev bekræftet i der utrolige musikalitet – og derfor er vi helt oppe at ringe over at, de nu er ude med den nye single “Airplane Mode”. August Fenger, Martin Skovbjerg og Anders Dixen, der former AV AV AV er en elektronisk baseret gruppe, men de holder sig ikke kun inde for denne genre. AV AV AVs lyd kan best beskrives i stemninger og atmosfærer. De leger med alt fra klassisk musik – som man kan opleve i starten af næste år i deres samarbejde med symfoniorkestret Copenhagen Phil – til hiphop, house og techno, tre elementer som alle indgår i “Airplane Mode”. På sangen er de gået sammen med Felix De Luca, som både har skrevet og rapper teksten. Om samarbejdet siger AV AV AV:

– “Airplane Mode” startede som en grime sang, men i takt med at vi kom længere ind i processen blev vi opmærksomme på at vokalen ikke skulle laves af en grime rapper. Så tænkte vi på Felix De Luca. Han er så dygtig. Til og med bor han i Danmark, hvilket betød at vi kunne mødes og udvikle sangen og lyden sammen. Som vi gjorde.

Samarbejdet med Felix De Luca viser igen AV AV AVs store talent og flair for kreative processer og mangeartede genre og samarbejdspartnere, som tager gruppen til nye højder. Gruppen er en endeløs og konstant kreativ maskine, som vi anbefaler at du tjekker ud, hvis ikke du allerede har stiftet bekendtskab med dem og for eksempel lyttet til kendte numre som “All Good” og “Forget”.

– Sangen handler om hvor vigtigt det er, at forblive fokuseret for at opnå de mål man sætter for sig selv. Få folk får tingene foræret i dette liv, men med den rigtige mentalitet er alting muligt, fortæller Felix De Luca

AV AV AV tilføjer:

– Hvis du vil have forandring, skal du selv lave den. “Airplane Mode” hylder dem der starter fra bunden men som formår at kæmpe sig til en bedre eksistens.

Sangen er anden single efter “No Statues”, som kommer forud for debutalbummet No Statues, som er aktuelt engang i efteråret. Begge numre er svære at stå stille til, og man drømmer sig hurtigt væk til en deephouse- eller technofest med stroboskoplys og røgmaskiner.

Hvis du heller ikke kan vente til at No Statues lander, kan du i mellemtiden glæde dig over denne nye perle fra trioen:

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com