fbpx

De 5 mest rørende BBC Piano Sessions

Foto: Jorja Smith // Sony Music

Vi har samlet 5 af de allerbedste – og allermest rørende BBC Radio 1 Piano Sessions.

Jorja Smith – “Carry Me Home” (feat. Maverick Sabre)

Jorja Smith er efterhånden et stort etableret R&B- og soul stjerneskud på den internationale musikscene. “Carry Me Home” er et (ud af mange) af hendes følelsesladede numre, som er velegnet til en klaverbaseret version. Hendes kraftfulde og luftige vokal kommer for alvor til udtryk i livevideoen, hvor Maverick Sabre gør hende selskab, og den britiske R&B sanger og rappers karakteristiske vokal føjer et friskt pust til det atmosfæriske og følsomme nummer.

Clairo – “Bags”

Vi er store fans af Clairo her på redaktionen. Hendes nummer “Bags” er skrevet om hendes første oplevelse med en anden pige, og sangen indfanger på fineste vis den usikkerhed og sårbarhed, der kan følge med udforskningen af det ufamiliære. I den klaverbaserede version skrues der ned for mængden af instrumenter, og på den måde blottes sårbarheden og Clairos usikkerhed endnu mere, og sangen bliver en endnu mere rørende oplevelse, end den allerede var i forvejen – specielt henimod slutningen væver Clairos vokal et fint og følsomt spind.

Billie Marten – “Heathens” (Twenty One Pilots cover)

“Heathens” er i forvejen et trist nummer, men suppleret med Twenty One Pilots catchy beats og rå vokaler kan det være nemt at glemme en gang i mellem. I Billie Martens klaverversion af sangen er der ikke nogen beats eller hårdhed at gemme sig bag, og hendes spinkle stemme kombineret med det minimalistiske brug af instrumenter gør sangen til en følelsesmæssig rutsjebane. Den melankolske tone og Martens lille vokal, der kan rumme så mange følelser på én gang, gør den følelsesladede video til en oplevelse, man ikke må misse.

HONNE – “Loud Places” (Jamie xx cover)

The xx’s frontkvinde Romy Madley-Crofts synger på det emotionelle nummer “Loud Places” om et svært breakup. Hvor det originale tracks melankoli og apokalyptiske toner reddes af kor og store trommer i omkvædet, er HONNEs klaverbaserede version foruden og synker utvivlsomt mod bunden i et hav af knuste hjerter. Her fungerer den talentfulde sangers lækre vokal dog som redningsvest, og den stripped down version løftes til en fin balance mellem det tårevædende og kyniske.

Billie Eilish – “The End of the World” (Rob Dickinson cover)

Billie Eilish er kendt verden over for sin smukke lyse vokal og sine mørke storladne popnumre. Man kan sige, at “The End of the World” passer godt til Eilish’ apokalyptiske tilgang til musikkens univers – til gengæld står hendes fine vokal helt exceptionelt ud på Rob Dickinsons nummer i forhold til for eksempel på hendes verdensomspændende hit “bad guy”. Kombinationen af Eilish’ fintfølende tilgang til nummeret og sangens uundgåelige melankolske tone skaber en intim og gåsehudsfremkaldende oplevelse.

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com