fbpx

Den multigenre-baserede danske trio When Saints Go Machine annoncerer længeventet album med single som teaser

Foto: Daniel Hjorth

Den danske anmelderroste, multifacetterede trio When Saints Go Machine har efter hele seks år endelig udmeldt et kommende album og samtidig udgivet ny single.

Autotunet vokal, syrede klubagtige toner samt en bombastisk technovibe er at finde på den nye single “Reflection Of You (Bloodshot)” fra danske When Saints Go Machine. Sangen kommer i kølvandet på singlen “So Deep”. De to sange bliver begge en del af det netop annoncerede album So Deep, som lander den 8. november.

I modsætning til det mere nedtonede, melankolske og smukke nummer “So Deep” lægger “Reflection Of You (Bloodshot)” sig mere i den dansable kategori, ala tidligere dog mere poppede numre som “Fail Forever” og “Mannequin” fra gruppens album Infinity Pool, som udkom i 2013. Dermed er det nye album So Deep et længeventet et af slagsen. Dette album tegner til at blive en tand mere dramatisk, mangefacetteret genremæssigt, men selvfølgelig stadig med et vaskeægte og unikt WSGM -islæt.

Vokalist Nikolaj Manuel Vonsild fortæller om den lange pause:

-‘So Deep’ er vores første album i seks år. Den eneste grund til, at vi har kunne lave det, er at det føltes som det helt rigtige projekt. Det føltes vigtigt. Vi blev inspireret igen til at skabe musik. At lave dette album har uden tvivl været det mest omfattende og givende projekt som vi har været en del af. Det er to års arbejde som startede som en lille ide der bare blev ved med at vokse og
vokse.

På albummet finder man både et samarbejde med symfoniorkestret Copenhagen Phil og komponist Christian Balvig. Samarbejdet med førstnævnte skete i forbindelse med serien ’60 minutes of’, hvor WSGMs liveoptrædener var udarbejdet på basis af symfoniorkestrets fortolkning af WSGMs tidligere albums. So Deep bliver derfor et resultat af to totale modsætninger af musikere og genrer, der dog komplimenterer hinanden eksemplarisk godt og tager musikken til nye højder. Denne evige leg, der sker ved at rykke til musikkens grænser gennemsyrer hele albummet, hvilket vi glæder os enormt meget til at udforske til vinter. Mens vi venter i spænding kan du lytte til det kunstneriske track her:

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com