fbpx

Den talentfulde rapper og producer KÅ viser en afslappet side af rapmusik på nyt nummer

Foto: Philip PS

Lækker, afslappende rap tilsat en geni-streg i form af fede tekster og god produktion er at finde på ny single fra KÅ feat Emil Kruse.

(Kailash Chatterjee) og gode ven og samarbejdspartner Emil Kruse har lavet musik sammen længe og er nu klar med splinternyt nummer “Føles Godt”, som modbeviser at rap skal handle om penge og damer, at spytte rim og være hård. Men at det også kan have en laidback melodisk lyd og handle om livets eksistens i sig selv. KÅ er netop kendt for sin tilbagelænede lyd og stemme, selvfølgelig også tilsat fede hiphopbeats og et flair for tekster. Sammen med Emils velkendte rapstil og poetiske rim, der gang på gang har vundet danskernes hjerter, er de et habilt match. Dette er før bevist på numre som “Alt for længe” fra Emils album Slumromantiker (2016) og på “Ka’ Du Se” fra I Dine Blå (2017).

I det hele taget er singlen bare enormt chill, catchy og har en lækker vibe over sig, præcis som teksten indikerer. Den står i kontrast til den mere hårdtslående EP “Skybrud” der udkom tidligere på året. Sangen handler om at have det godt og reflektere over livets letsindige stunder, at kunne leve i nuet og ikke sidde fast i fortiden. Tracket er produceret af Rob Smyles & JenneJenne og er en ny bølge af dansk rap, som tegner referencer til UK hip hop scenen.

KÅs musikalske rejse startede i 2011, hvor han udsprang som rapper under navnet Kay og var en del af grime-kollektivet Udkanten, som han delte med Larry og Aestethic (Emil Kruse). Senere blev Kay til KÅ og musikken udviklede sig i en mere melodisk hiphop-retning.

Tidligere på året udkom KÅs debut-EP Skybrud, som høstede megen ros og mange af numrene blev ofte spillet i de danske radioer. Når KÅ ikke selv er artist, producerer han for en række store danske artister, og har også været inde over seneste anmelderroste single fra Bette “Hører Dem Ikke” samt haft hende med på Skybrud. Bette og Kruse indgår ligeledes i et troværdigt samarbejde. Tilsammen udgør de tre unge artister en lovende trio, som vi håber, bliver ved med at lave musik sammen i fremtiden.

Se tilhørende musikvideo til sangen her:


Tags:
, ,
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com