fbpx

Det så vi sidste dag på Reeperbahn Festival 2019

Foto: Dermot Kennedy // Christoph Eisenmenger

Vi er endnu engang taget et smut til Hamborg for at snuse rundt i den internationale musikscene. Her er, hvad vi oplevede fjerde og sidste dag på Reeperbahn Festival.

Første indslag på programmet for sidste dag på Reeperbahn Festival var et interessant oplæg fra kvindelige producere, sangskrivere og artister, som snakkede om kvinders underrepræsentation i produktionssiden af musikbranchen. 

Efterfølgende gik turen til spillestedet Molotow, som den tyske afdeling af pladeselskabet PIAS havde indtaget, med flere højaktuelle navne på programmet. Et af dem var Arlo Parks, som tidligere på året imponerede os med sin første koncert nogensinde på The Great Escape Festival i England. Siden har hun blandt andet spillet på Glastonbury og fået endnu mere hype, end hun havde tilbage i maj. Den unge sangskriver/sangerinde og hendes band indtog baggårdsscenen med et set, der primært bestod af endnu uudgivne numre. Der blev dog også tid til de to sange, der i sin tid fik et lys til at gå op for den internationale musikbranche – nemlig “Cola” og EP-titelnummeret “Super Sad Generation” samt hendes nyeste track “george”. Den tilbagelænede musik passede godt til baggårdsstemningen, og mens Arlo Parks italesatte nogle af de problemer, den unge generation går rundt med, skar solens stråler igennem fra oven. En skam var det, at bandet faktisk mere eller mindre overdøvede sangerinden i lydmixet.

En halv time senere stod et andet hypet UK-navn klar. Punkgruppen Squid har været på manges læber i løbet af festivalen, og det forstår man godt. Den britiske punk lever i bedste velgående, og denne gang blev de råbte ord leveret bagerst fra scenen af trommeslager Ollie Judge, mens resten af kvintetten smadrede løs og endda hev en kornet med ind i lydbilledet engang imellem. 

Da vi havde fået vores britiske fix bevægede vi os mod St. Pauli Theater, hvor ANCHOR Award fandt sted. Det var et formidabelt show, og i år fik vi en lille smagsprøve på alle de nominerede og en særlig performance fra juryen. Læs alt om showet i artiklen lige her, hvor vinderen også er afsløret.

Efter at være blevet blæst bagover af awardshowet, drog vi mod Danish Night på klubben Indra (hvor The Beatles startede deres live-karriere). Her var et bredt felt af danske artister i vente. Rebecca Lou startede aftenen, hvorefter popprinsen Alexander Oscar overtog scenen. Det gjorde han med et brag af en dansefest, og det var tydeligt, at han havde en fanskare på besøg i den lille natklub. Med hits som “Number” og “Complicated” viste han sin sikre stemme og performer-potentiale. Aftenen på Indra sluttede af med GENTS, der leverede et sikkert show på den lille scene. Med forsanger Niels Fejrskov Juhls dybe vokal og indlevende Freddie Mercury-lignende moves – sammen med Theis Vesterløkkes arbejde på det musiske maskineri i baggrunden – skabte de en 80’er stemning, der føltes dyster og festlig på samme tid. 

Et andet sted i byen gjorde det engelske band ALASKALASKA sig klar til at spille. Trods en lidt ærgerlig start grundet forsinkelser og en spontan lydprøve lige før koncerten, spillede Alaskalaska en flot koncert. De tog lidt tid om at spille sig varme, men efter to-tre numre havde de rystet den forvirrende start af sig og leverede deres forrygende artpop. Setlisten bestod udelukkende af sange fra deres nyeste album The Dots, og forsanger og guitarist Lucinda John-Duarte førte os sikkert igennem sangene med sin stærke vokal.

Festivalens sidste toner for vores vedkommende kom fra irske Dermot Kennedy, der var en af de større navne på årets lineup – blandt andet takket være monsterhittet “Power Over Me”. Antallet af fremmødte på Docks matchede forventningen til den talentfulde sanger og sangskriver, der gør sig i pop med referencer til både irske visetraditioner og hiphop. Tilføj en dyb og sprød røst, man sjældent hører lige, og du har opskriften på et hit. Desværre blev koncerten en anelse langtrukken, og man fik lidt indtrykket af, at det var det samme hit med den samme opskrift, Kennedy havde benyttet sig af.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com