fbpx

Det så vi tredje dag på Reeperbahn Festival 2019

Foto: Bilk // Elliot Morgan

Vi er endnu engang taget et smut til Hamborg for at snuse rundt i den internationale musikscene. Her er, hvad vi oplevede tredje dag på Reeperbahn Festival.

Efter et par konferencer slog vi et smut forbi Hard Rock Café, hvor Rebecca Lou gav en intim koncert på tagterrassen til sit event. Herfra gik vi til det næste danske act, nemlig The Entrepreneurs, der spillede i Festival Village på en scene løftet over publikum.   

Turen gik raskt afsted mod det smukke Imperial Theater, hvor det var blevet Feng Suaves tur til at løfte det excentriske venue. Det var deres tredje koncert på festivalen, og selvom ikke alt gik som forventet, fik de charmeret og spillet sig ind i publikums hjerter. En knækket guitarstreng slog dem ikke af pinden og med kække kommentarer til hinanden, var det hurtigt glemt. “I hope you liked my 40 minute panic attack” sagde forsangeren Daniel De Jong, hvorefter de fortsatte med at bevise, hvorfor de har fortjent deres nominering til ANCHOR Award. Deres musiske udfoldelse, vokalharmonier og let-svingende hofter fik taget os tilbage til en tid af musiske genistreger, og det føltes til tider som om, vi var havnet i 60’erne til et Beatles-show. 

Efter en tur i tidsmaskinen gik turen mod St. Pauli Museum i håbet om at fange Blaue Blume tilbage på scenen, men den lange kø gjorde det til et forgæves forsøg, og vi gik i retning af den noget større scene Große Freiheit 36 i stedet, hvor californiske Young the Giant skulle spille. Gruppen har været aktive siden 2004 og udgivet hele tre album siden deres sidste visit på Reeperbahn. Så det var selvsagt et af de mere erfarne bands på programmet, og selvom samspillet og energien ikke fejlede noget, og publikum momentvis også gav sig helt hen til musikken, så føltes det en anelse tamt, da favoritter som “America” og “Cough Syrup” klingede. Om det var leveringen af numrene eller lyden, der var årsag til problemet, var faktisk svært at vurdere, men indspilningen var desværre at foretrække.

Et andet sted i byen spillede den belgiske trio Brutus. Denne koncert stod højt oppe på vores liste af must-sees, og heldigvis skuffede den ikke. Brutus var oplagte fra starten, og deres massive lyd af buldrende trommer, rumklangs-guitar og distortion bas blæste hele lokalet bagover. Selvom trommeslager og sanger Stefanie Mannaerts meddelte at hun var syg og undskyldte for sin præstation, var der ikke en finger at sætte på koncerten. Hendes hjerteskærende vokal ramte plet, og resten af bandet spillede som en drøm. Brutus sluttede koncerten af med nummeret “Sugar Dragon” fra deres anmelderroste plade Nest og efterlod et stort indtryk – ikke bare på os, men på hele lokalet.  

Efterfølgende stod den på musik i en helt anden boldgade og fra en helt anden del af verden. The Hormones fra Chengdu i Kina består af fire, mildest talt, seje kvinder. I gruppens beskrivelse hed det sig, at de spiller punk/pop, og det var en smule svært at ane – især punk-delen af det. Men deres alternative rock og hårde, elektroniske pop fungerede vanvittigt godt alligevel, og selvom temperaturen i rummet steg til umenneskelige højder, så var der en nerve i musikken, der fik én til at blive.

Det tog sin tid at falde ned og fange en udholdelig kropstemperatur efter rejsen til Kina, og før vi vidste af det, havde den ukrainske rapper Alyona Alyona – som vi ellers gerne ville have fanget – spillet længe nok til, at det syntes meningsløst at tage derhen. Derfor sluttede aftenen på Molotow hos trioen Bilk fra Essex. Og hvilken afslutning. Bare dagen efter, at den prestigefulde Mercury Prize hyldede britisk musik, stod vi igen foran et UK-band fuld af kvalitet, og deres energiske indierock, med nøk til punk og en vokal der til tider nærmest lød rappende, var afsindigt svær at ryste af sig. Her har vi altså tale om en gruppe, der fik selv den stiveste musikbranche-repræsentant i lokalet til at svede, og som viste, at den britiske bølge af rock er blusset op igen af en grund.

Nu er vi nået til sidste festivaldag, hvor blandt andet vinderen af dette års Anchor Award skal findes.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com