fbpx

Efterklang sender live og har udgivet ny, dansksproget single

Foto: Rasmus Weng Carlsen

Det er syv år siden at Efterklang udgav studiealbummet Piramida. Der har været en masse eksperimenterende projekter siden, men nu er bandets næste album endelig annonceret.

Efterklang har i dag udgivet deres tredje single inden det kommende album Altid Sammen rammer gaden den 20. september. Dette bliver deres femte studiealbum, dog det første dansksprogede. Det kommende album vil være følelsesmæssigt, eksperimenterende, og som Efterklang typisk er, præget af en blanding af akustiske og elektroniske elementer.

Singlen hedder “Uden Ansigt”, og ligesom på numrene “Modern Drift” og “Sedna” har det tidligere bandmedlem Rune Mølgaard været med på sangskrivningen. Udover Mølgaard og Efterklangs nuværende medlemmer Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, finder man komponist og tidligere Sigur Ros-medlem Kjartan Sveinsson på klaver, Sir Was (Joel Wästberg) på trommer, Bert Cools og Petur Ben på guitarer og Indré Jurgelevičiūtė på backing vokal.

Casper Clausen fortæller om “Uden Ansigt”:

– For mig er sangens tekst som billeder, baseret på et øjeblik, jeg engang havde, da jeg cyklede gennem København. Det regnede kraftigt, alle mennesker var pakket væk under paraplyer, hættetrøjer, hatte osv. Ansigtsløse, kønsløse, aldersløse og farveløse. Mit syn var sløret, og alle disse kroppe bevægede sig gennem gaden som ansigtsløse spøgelser fra en japansk Anime-film, de virkede hjemsøgte, alene og forenet på samme tid.

Det billedlige skinner også igennem på videoen til singlen. En fin lyrikvideo lavet af Jonny Sanders, der udover den danske tekst også viser den engelske oversættelse.

Bandet drager snart på europaturné og kan nu annoncere, at de også rammer Mexico og den hollandske Le Guess Who? festival i Utrecht.
Derudover får det nye album premiere på Reeperbahn Festivalen den 21. september.

I 2014 var Efterklang med til grundlægge internetradioen The Lake, og i aften sender de live fra kanalen. Fra kl. 20 laver de en take-over, hvor du kan forvente at høre numre fra Altid Sammen, der endnu ikke er udgivet samt samtaler med forskellige musikere og samarbejdspartnere, som sammen med Efterklang står bag det kommende album.

Der er allerede trackliste og tourdatoer ude, herunder den udsolgte koncert i DR Koncerthuset. Men du kan stadig nå at få fingre i billetter til ekstrakoncerten den 5. november samt til Voxhall i Aarhus den 5. februar.

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com