fbpx

Grimes udgiver ny, medrivende single

Foto: Mac Boucher & Neil Hansen

Den som altid legende og eksperimenterende Grimes har udgivet ny single, der giver én lyst til at svaje i kroppen og lukke øjnene til den catchy rytme og de synthede popmelodier.

Canadiske Claire Boucher, der går under kunstnernavnet Grimes udgiver endelig ny single med techno-produceren i_o under titlen “Violence”. Den nye single ligger sig mere op af det poppede album Art Angels (2015) som står i kontrast til hendes tidligere albums som Heidi Primes og Visions, der er karakteriserede ved uanede mængder af finurlige lyde og udefinerbare tekster. Det er vidst en ting for Grimes, at det skal være svært at afgøre, hvad hun synger, men dette er også en del af hendes charme. Hendes nærmest barnagtige vokal er enormt fængende, og selvom hun er fan af at tendere til mere skingre Björk-agtige lyde, er hendes stemme også tit enormt behagelig.

Grimes nye track er som altid fyldt med synth-beats og smuk vokal, men nummeret “Violence” står mere i kontrast til hendes tidligere musik, som generelt falder mere til mystikkens side. “Violence” læner sig op af det mere kommercielt poppede, men stadig med Grimes’ signifikante lyd og som altid understøttet af hendes elektroniske musik-udstyr og denne gang i samspil med i_o.

På det nye track finder man definerbare vers og et omkvæd, som er catchy og lettere at synge med på end hendes tidligere musik, som er underlagt et mere kunstnerisk, trancelignende og instrumentelt udtryk. Dog er den nye poppede sti Grimes er på vej udad også at finde på “Pretty Dark – Demo”, som udkom tidligere på året. Her er der dog tale om en mere rolig og tilbagelænet Grimes, hvor vokalen fylder mere og de elektroniske synth-beats mindre. Og på den energiske single “We Appriciate Power” (også fra 2019) går Grimes dog stadig mere alternativt til værks med et mere aggressivt og nærmest rocket track.

Grimes står normalt selv for hele produktionen af sin musik, hvilket nok er det, der gør hendes lyd helt unik. Hendes alfeagtige, lyse vokal og sublime skills til at producere, gør hende til en vaskeægte art-pop dronning. Og så kan man da lige nævne, hvor utrolig sejt og unikt hun tager sig ud, hvilket kun gør hende endnu mere elskværdig.

Med den nye dog stadig velkendte Grimes-lyd bliver det spændende at se, hvad der ligger gemt ude i fremtiden. Imens vi venter på ny musik fra den charmerende canadier, kan du lytte til nummeret og se den dramatiske musikvideo her:

Tags:
,
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com