fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 37

Foto: Say Sue Me // Jeongran Park

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra karamelliseret R&B og en aften i søstersolidaritetens navn til sydkoreansk indierock og maskingeværs hiphop. Vi har fremhævet fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

Josephin Bovién

Hvornår: Torsdag den 12. september
Hvor: Ideal Bar, VEGA

Hvis man er til karamelliserede R&B-tunes, kan man meget passende lægge vejen forbi VEGAs Ideal Bar på torsdag, når den spæde stjerne Josephin Bovién giver koncert. Vi er specielt begejstrede for hendes laid-back gyldenbrune debutalbum Caramel Babe, som udkom sidste år, og hendes seneste udspil dobbeltsinglen “The Right People / Know That Woman” varsler om en lys fremtid for den unge sangerinde. Josephin Bovién kan også opleves på Reeperbahn Festival om en uges tid.

Say Sue Me

Hvornår: Torsdag den 12. september
Hvor: Loppen

Det er sjældent, at vi skriver om de mere østligt-baserede bands og artister på redaktionen, men her er Say Sue Me – en sydkoreansk gruppe, der gør op med alle fordomme om K-pop – altså en undtagelse. Say Sue Me laver surf-inspireret indierock og -pop, som udover at være influeret af surfermiljøet i Busan, hvor bandet har rødder, også legende trækker på effekter og lyde fra 90’ernes pop og rock. Du kan opleve bandet torsdag på Loppen, men derudover spiller de også på Reeperbahn Festival.

Hej Søster Fest

Hvornår: Lørdag den 14. september
Hvor: Store VEGA

Tilbage i 2018 blev en opgørelse fra Gramex over de mest spillede kunstnere i dansk radio offentliggjort – og for andet år i træk bestod listen kun af mænd. Det blev startskuddet for bevægelsen Hej Søster, som består af alt fra en Spotify-playliste med næsten 3.500 følgere til et aktivt fællesskab på Instagram og Facebook og nu en endags-festival. Fallulah, som står bag konceptet Hej Søster er vært til festivalen, der byder på musik fra både popsangerinden Soleima, R&B-stjerneskuddet Iris Gold, Marie Key og mange flere, som alle skal forvandle Store VEGA til en musikalsk oplevelse i søstersolidaritetens navn.

Journey Fest

Hvornår: Lørdag den 14. september
Hvor: Lille VEGA

Journey Fest beskriver sig selv som Københavns pulserende soundtrack, og er en festival der hylder upcoming kunstnere. Journey præsenterer på lørdag fem spirende artister for sit publikum – blandt andet amerikanske Baby Rose, som er kendetegnet af sin karakteristiske soul stemme og danske Awinbeh, som med sine autotune-effekter kreerer alternative R&B symfonier. Du kan desuden opleve Hôy la, SASSY 009 og Kedr livanskiy, når de indtager Lille VEGA på lørdag.

Machine Gun Kelly + Support: Tessa

Hvornår: Søndag den 15. september
Hvor: Store VEGA

Den amerikanske rapper Machine Gun Kelly brød igennem med sit debutalbum Lace Up tilbage i 2012, og han har siden da tilføjet flere mixtapes og to studiealbums til sin musik-ammunition. Han er et anerkendt og meget mediedækket navn på den internationale musikscene, og nu gør han sig klar til at indtage Danmark. Som support gør den danske upcoming rapper Tessa ham selskab, og de to overtager i fællesskab Store VEGA på søndag.

Gå heller ikke glip af:

  • The Stroppies – Loppen, lørdag den 14. september
  • Crunchy Frog – 25-års jubilæumsfest – Pumpehuset, lørdag den 14. september
  • Khalid – Royal Arena, lørdag den 14. september
  • Lillefredag med Askling, Tivoli, torsdag den 12. september
  • Fastpoholmen & Friends – Store VEGA, Fredag den 13. september
Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com