fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 39

Foto: Hong Kong // Ivan Boll

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra tysk indierock til ungdommelig synthpop og følsom hiphop til alternativ familiepop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de andre tilbud ud nederst i guiden

Leoniden

Hvornår: Torsdag den 26. september og fredag den 27. september
Hvor: Ideal Bar og Radar

Leoniden var en af redaktionens anbefalinger til dette års Hamborg-baserede festival Reeperbahn, men det er ærligt talt mere belejligt at fange dem, når de ligger vejen forbi både Aarhus og København i denne uge. Bandet laver gennemført indierock, der garanteret vil kunne lokke dig med ud på dansegulvet. Gruppen har skabt et navn for sig selv i hjemlandet Tyskland og er nu klar til at indtage Danmark – og resten af Europa for den sags skyld.

Shy Shy Shy

Hvornår: Fredag den 27. september
Hvor: Atlas

Efter fem år på musikscenen splitter det danske synthpop band Shy Shy Shy op. I den forbindelse er duoen, der består af Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard på afskedsturne, hvilket blandt andet bringer dem forbi Atlas i Aarhus. Bandet er kendt for deres ungdommelige elektroniske synthunivers, der på relaterbar vis portrætterer ungdommens fest og farver – og den mindre pyntede bagside af medaljen. Du kan opleve bandet for sidste gang nu på fredag.

Hong Kong

Hvornår: Fredag den 27. september
Hvor: Ideal Bar

Vi har tidligere skrevet om den dynamiske popduo Hong Kong som Walthers Upcoming i forbindelse med deres gratiskoncert på spillestedet. Bandet, bestående af de to fætre Johan Knutz Haavik og Joachim Lorck-Schierning, har dyrket deres alternative pop siden 2015 og beskriver selv deres lyd som “en smøg ved stranden” – og er desuden blevet beskrevet som en hybrid mellem Deerhunter og The Smiths. Hong Kongs debutalbum udkom i 2018, og nu kan du opleve det live på fredag på Ideal Bar.

Lord Siva

Hvornår: Fredag den 27. september
Hvor: Lille VEGA

Lord Siva har haft et vildt år – specielt hvis man tager hans samarbejde med den danske hitproducer Vera i betragtning. Udover at de tos samarbejde om singlen “Paris” blev en kæmpe succes, var dette også første gang, at den dansk/sri-lankanske R&B rapper sang på engelsk – og nummeret markerer dermed starten på et nyt kapitel for kunstneren. På samme måde nåede Vera og Lord Sivas “Oh My God” toppen af hitlisterne, og snart slipper deres fælles EP, som – hvis man skal tro på hypen, forhåbentlig når samme højder. Du kan opleve Lord Siva på fredag i Lille VEGA.

blackbear

Hvornår: Mandag den 30. september og tirsdag den 1. oktober
Hvor: Store VEGA og Voxhall

Den amerikanske rapper og sanger blackbear med det borgerlige navn Matthew Musto, lægger i næste uge vejen forbi Danmark til to koncerter i henholdsvis København og Aarhus. Kunstneren har en otte år lang karriere bag sig med hits som “Idfc” og “do re mi” i bagagen. Han er kendt for sin catchy og hårde hiphop, men på sit seneste album lod han facaden falde og resultatet blev kunstnerens mest personlige og sårbare album til dato. Du kan opleve den nye blackbear i Store VEGA på mandag og i Voxhall på tirsdag.

Gå heller ikke glip af:

Esben Kronborg – Walthers Musikcafé, lørdag den 28. september
The Kutimangoes – Gimle, torsdag den 26. september
Artigeardit – Atlas og DR Koncerthuset, torsdag den 26. september og fredag den 27. september
Ipek Yolu – Atlas, lørdag den 28. september
Pixies – K.B. Hallen, tirsdag den 1. oktober
Dermot Kennedy – Store VEGA

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com