fbpx

Nea flår os tilbage til 90’erne med sin samplede debutsingle “Some Say”

Foto: Jasmin Storch

Neas “Some Say” er et sample af et af 90’ernes største hits. Derfor er singlen genkendelig og sindssygt catchy.

Nea er en svensk sangerinde og ikke mindst sangskriver, som netop er ude med debutsinglen “Some Say”. Før solodebutten har hun skrevet for blandt andre Tove Styrke, Tinie Tempah og landsfællen Zara Larsson (på multiplatin-nummeret “Lush Life”).

“Some Say” er samplet af Eiffel 65s megahit “Blue (Da Ba Dee)” fra 1998, hvilket giver sangen en antydning af nostalgi – og den sidder fast på samme måde som det oprindelige track, om man vil det eller ej. Neas version er poppet, præget af hendes fine stemme og med en del mere betydning i teksten end det oprindelige track. Hun siger selv om nummeret:

– Vi skrev sangen efter en samtale med en af vores venner. Han er homoseksuel og forelsket i sin ven, som er i et straight forhold. Sangen er om kærlighed, som du ikke kan opnå, men heller ikke give op på.

Med singlen følger en video, instrueret af den argentinske instruktør Leo Adef, der udforsker seksualitet og ungdom gennem sine værker. Han har før arbejdet med brands som Saint Laurent, i.D. og lavet musikvideo med Rosalía.

– Vi ville lave en video, der var så virkelig som muligt, så vi castede rigtige par i stedet for skuespillere. Jeg synes, det skinner igennem i videoen, at deres kærlighed er ægte, og at deres historier og kampe om at opnå den kærlighed er ægte. Instruktøren Leo Adef gjorde et fantastisk stykke arbejde med at gøre visonen til en realitet. – Nea.

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com