fbpx

Seks koncerter du skal glæde dig til på Walthers Musikcafé i september og oktober

Foto: TÅRN // Zuhal Kocan

Sponsoreret af

Siden sommeren 2012 har Walthers Musikcafé åbnet dørene for folket i Skanderborg og præsenteret en bred skare af kunstnere i alt fra rock-, pop- og hiphop-genren. Vi har samlet seks acts fra programmet frem til oktober måned, og her kan du både kan få dit metal-fix og opleve en god omgang dansksproget pop.

Hong Kong

Hvornår: lørdag den 7. september

Den dansksprogede duo Hong Kong har siden 2016 imponeret med singler som “Blomster Og Porcelæn” og “Salt Eller Soya”. De to fætre Joachim Schierning og Johan Knutz Haaviks excentriske, eksistenspoesi og finurlige melodier kulminerede sidste år med debut-albummet Sundowner, som de nu kommer en tur forbi Skanderborg med. Bandet, der også er en del af musikkollektivet Velness Plader (Sjæl I Flammer, Franske Piger), bringer deres alternative popmelodier og rumklangsindsovsede guitarer ind i detaljerige kompositioner, som senest kunne høres på singlerne “Dharma Bums” og “Fløjlstordensky”.

Aphyxion + support: Royal Deceit

Hvornår: lørdag den 14. september

Hvis du ikke er til dansksproget pop, byder Walthers efterårsprogram også på det anerkendte metalband Aphyxion. Den erfarne kvintet, der trods deres unge alder efterhånden har spillet sammen i 12 år, fik stor opmærksomhed i både ind- og udland med pladen Aftermath (2016), og har blandt andet spillet supportjobs for både Metallica, Hatebreed og Soulfly. I år er de tilbage med det nye album Void, som tager dem ud på en længere efterårsturné. Til deres koncert på Walthers har bandet taget den lokale gruppe Royal Deceit med sig – som højst sandsyneligt vil fyre godt op i publikum inden hovedactet.

Barselona

Hvornår: fredag den 20. september

De folkekære gutter i Barselona annoncerede tilbage i marts måned en stor efterårsturné i kølvandet på deres netop udgivet dobbeltalbum Legebørn og Hjertebank. Én af duoens turnéstop er blandt andet Walther Musikcafé, hvor man kan forvente en god omgang forførende, dansksproget pop. Det ambitiøse makkerpar Rud Aslak og Rasmus Theodor har efterhånden skabt sig lidt af større kultskare med numre som “Barcelona” og “Fra Wien Til Rom” – der med deres stærke sangskrivning og alternative popproduktioner har markeret bandet som et af de mest fremadstormende navne i dansk musik.

Esben Kronborg m/band

Hvornår: lørdag den 28. september

Det er en absolut romantiker man møder i Skanderborg i slutningen af september. Den horsensianske sanger og sangskriver Esben Kronborg har efter to album på engelsk kastet sig ud i det danske sprog, som man senest har kunne opleve på singlerne “Dybt Vand” og “Når Lysene Går Ud”. Sangerens kærlighedsfyldte guitarpop har masser af ørehængende melodier og solid lyrik og er perfekt til en hyggelig efterårsaften. Kronborgs dansksprogede debutplade lander den 6. september – så du kan nå at være klar til en omgang fællessang.

Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle

Hvornår: lørdag den 19. oktober

Det er godt og vel 10 år siden, Søren Huss gik solo efter Saybias storhedstid i 00’erne – men de resterende fire medlemmer har i mellemtiden slået sig sammen i bandet Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle, der centrerer sig om den excentriske karakter Klaus Handsome – som er hjemløs af fri vilje og drives af sin passion for musik og sangskrivning. Efter han i 2016 opvarmede for Saybia, blev der knyttet et bånd, som i år har kulmineret i bandets selvbetitlede debut-EP. De erfarne musikere har allerede været ude på diverse danske scener i foråret, og fortsætter turen rundt i landet med deres solide dansksprogede lyrik og rå pop-rock kompositioner.

TÅRN

Hvornår: torsdag den 24. oktober

Indie-kvintetten TÅRN satte hurtigt et aftryk på den danske musikscene, da de i 2016 slap debutsinglen “Solskin Over Tage”. Siden da har gruppen været godt i gang både i studiet og rundt omkring på de danske koncertscener. I slutningen af maj kom gruppens fjerde udgivelse i form af EP’en Første Halvdel Af En Bevægelse, hvor bandet trækker lytteren ind i en drømmeverden fuld af perlende synthesizers, svævende guitarfigurer og forsanger Erik Apollos luftige vokal. I fredags fulgte de op på EP’en med singlen “Under Himmeltag”, og den 27. september i år får vi glæden af at høre anden halvdel af den nyligt udgivne EP i form af albummet Åbne Cirkler.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com