fbpx

SKAAR laver hårdtslående popmusik, der fungerer som et råb på ligestilling

Foto: Pernille Sandberg

Den norske powerkvinde SKAAR skriger på ligestilling og forandringer i samfundet på nyeste energiske single “Five Times.”

Hilde Skaar, bedre kendt som SKAAR, der har høstet stor opmærksomhed både i hjemlandet, men også i Danmark, udgiver ny single “Five Times”. Sangen er dynamisk pop, med et hårdtslående beat der kuliminerer på omkvædet. Et beat som passer perfekt til trackets tema, nemlig hårdkogt feminisme, og fungerer som et råb om ligstilling. Men på sangen finder man også temaer som utroskab, misbrug, vold og dårlige strukturer, som ligger i tråd med overemnet, og som alle er samfundsproblemer, der er højst aktuelle. Emner som dette er blevet en slags signatur for Hilde Skaar, og hendes musik producers da oftest også af kvinder – for eksempel står den svenske pigeduo MadFun bag “Five Times”, såvel som “24”, “Wicked Rythm” og “Higher Ground.” Om sangen siger SKAAR:

-Sangen handler om hvordan kvindesyn har fulgt samfundet gennem historien, og hvordan man gennem det har fået et forskruet syn på, hvordan man kan behandle kvinder. Den handler ikke om at hade mænd, men om hvordan fortællinger og normer har været med til at forme en kultur som diskriminerer kvinder og lærer mænd at de skal se på os som objekter.

Det er enormt vigtigt for unge Hilde Skaar at reagere på disse misbrugsstrukturer i samfundet og derfor bruger hun dette som engagement i sin musik, hvor hun netop sætter ord på disse samfundsproblemer.

-Jeg er så ked af at mænd ofte finder en måde at skyde skylden på kvinder for deres egne fejl. Hvis de er utro er det fordi kvinden ikke gav dem nok opmærksomhed. Hvis de voldtager er det fordi kvinden udsendte uklare signaller eller klædte sig for provokerende. Den her sang går ud til alle damer (og mænd) der synes at disse mennesker bør tage ansvar for sit eget lort!

Til næste år udkommer SKAARs første EP, indtil da kan du lytte til powerkvindens nyeste skud her:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com