fbpx

Soon hylder ungdommens stærke følelser på deres debut-EP: »Vi vil gerne slå et slag for, at man sagtens kan synge om store emner i popmusik på en troværdig og jordnær måde«

Foto: Marius Aaserud

Vi har taget en snak med drengene fra den upcoming popduo Soon om deres nye EP ‘Red // Blue’, deres rejse gennem musikbranchen, venskab, og hvor de finder inspiration til musikken. Lær den spirende gruppe bedre at kende her. 

Den 23-årige Andreas Wilson og 22-årige August Fogh fra den aktuelle duo Soon er netop ude med deres debut-EP Red // Blue, og jeg har mødt drengene til en snak om, hvordan deres rejse i musikken udfolder sig dag for dag, og hvordan den begyndte.

Vi sidder i et sofaparti overfor hinanden i Scandic Loungen på Frederiksberg, mens efterårsregnen siler ned udenfor. Andreas – den ene halvdel og producer i Soon – bestiller kaffe, mens August og jeg sidder og snakker. Her bliver jeg hurtigt opmærksom på den bløde aarhusianske dialekt – og apropos smilets by spørger jeg drengene, hvordan de lærte hinanden at kende, da de boede i byen, og hvordan Soon blev til det, det er i dag. 

– Vi boede begge i Aarhus og var lige ved at blive færdige med gymnasiet. August og jeg kendte ikke hinanden. Jeg gik i klasse med hans tvillingesøster, så jeg havde hørt om ham, fortæller Andreas.

Men det hele starter sådan set, da August lægger sangen “Forget” på KarriereKanonen, som ender med at blive ugens såkaldte kanon. Den blev spillet i radioen, hvilket var stort for den dengang 19-årige August. August fortæller, at han ikke turde at gå solo og derfor formede et band med nogle venner. De manglede en på keyboard, som endte med at blive Andreas.

– Han var god til lidt forskelligt, og det synes jeg var mega fedt. Jeg fik hans nummer og ringede til ham. “Hej det er August, din klassekammerats bror. Vil du spille keyboard i mit band?”. For jeg havde set, at han havde kommenteret sangen på soundcloud med: “Møgfedt.”

Sådan gik det til, at de to unge drenge fik et band op at stå tilbage i 2016 – et år hvor de blandt andet spillede som opvarmning for ANYA og optrådte på SPOT Festival. Men da drengene konkluderer, at det ikke helt fungerer at spille i band, beslutter August og Andreas sig for at teame op alene og starte deres eget. De to drenge flytter til København i 2017 og begynder at lave sange under navnet Soon. De fik startet et samarbejde med Vilhelm Strange (guitarist i Liss), som blev en støttende tredje part, der hjalp, når drengene havde svært ved at finde ud af, hvordan lyden skulle være.

– Vores styrke – og det, der gør det svært at være Soon nogle gange, er, at vi er meget forskellige på rigtig mange punkter. Det gør, at vi har rigtig mange perspektiver og forskellige ting med i vores musik. Men det kan også være svært nogle gange, når man er så forskellige som personer i forhold til temperament og smag.

Drengene fortæller, at det vigtigste for dem er, at en Soon-sang kun kan formes, når de to drenge begge har været inde over nummeret, og at deres venskab betyder enormt meget for kvaliteten af musikken. Musikken bliver kort sagt langt bedre, når drengene får tid til at se hinanden, gå lange ture og få snakket ting igennem, som kan gå dem på. 

– Vores DNA ligger i meget mere end arbejdsprocessen. Vi er bare sindssygt gode venner. Vi er sammen hele tiden. Det er meget nyt for os, at være en del af musikbranchen. Vi støtter hele tiden hinanden og snakker med hinanden, hvis der er noget, der er hårdt eller svært. Det er meget mere værd. Hvis vi har en stresset periode, hvor vi ikke får snakket sammen og bare skal i studiet og stresse os igennem det, er det aldrig der, vi får lavet noget fedt. Hvis vi er synkroniserede og har hygget os – vi går tit en lang tur sammen – og har gjort noget, der ikke har noget med musik at gøre – men indstiller os på samme level – så er det tit der, hvor vi kan lave musik, der føles rigtig. 

Kontrasterne skaber magien 

Soon blev med deres alternative R&B-musik hurtigt spottet af pladeselskabet Warner Music, og de fik før sommeren taget det første store skridt med udgivelsen af debutsinglen “With You”. 

Allerede få måneder efter er Soons EP Red // Blue på gaden, som rummer en gennemgående R&B- og poplyd og reflekterende lyrik om livets store emner. Drengene håber selv på at udgivelsen kan lyttes til af flere aldersgrupper og røre en masse forskellige mennesker. 

– Det overordnede koncept for EP’en er kontrasterne. Vi er så forskellige. Andreas har det meget hårde, bombastiske, elektroniske og hårdtslående – og jeg tilføjer noget mere inderligt. Det som EP’en kan, er at vise forskellige facetter af de kontraster. De store følelser fylder meget, når man er ung og i tvivl. Vi vil gerne slå et slag for, at man sagtens kan synge om store emner i popmusik på en troværdig og jordnær måde. EP’en er meget drømmende, håbefuld og afspejler også tiden, vi flyttede til København, hvor vi efterlod vores venner, familie og bare tog afsted. Sangene afspejler nogle ting, som vi begge to er gået igennem; følelser, kærlighed og det at prøve nye ting af og føle sig usikker, fortæller August, hvorefter Andreas tilføjer:

– Det er en håndfuld af forskellige følelser, som er bundet sammen af en rød tråd af inderlighed og ærlighed.

Foto: Marius Aaserud

En lys fremtid

Det er klart, at det betyder meget for Soon, at deres musik bliver taget godt imod, og det er også særligt vigtigt, når de er ude at spille. Da vi snakker om koncerten på Hotel Cecil, og jeg et kort sekund glemmer hvilken dag den 7. september er, istemmer begge drenge meget glade og med spændthed i stemmen: “LØRDAG!”
Det er tydeligt at mærke, at drengene glæder sig og elsker at stå på en scene.  

– Man kan forvente, at vi ikke holder igen, når vi spiller live-koncerter. Vi lever os fuldt ind i det og prøver at invitere folk til at gøre det samme. Vi prøver at være så åbne og nærværende i musikken, som vi kan. Så man kan forvente, at vi er meget os selv. Vi deler en musikoplevelse sammen på lige fod med publikum. Vi er nervøse og glæder os til det i mega lang tid, og det tror jeg også, man kan mærke. Der er virkelig noget på spil for os. Det er ikke ligemeget om det går godt eller dårligt. Det betyder meget. 

Da jeg spørger drengene om deres store drømme eller milepæle, de gerne vil opnå, kan jeg se, at de synes det er et lidt tricky spørgsmål, men de når frem til, at det vigtigste for dem er, at blive ved med at lave fed musik og blive ved med at være ambitiøse omkring musikken, og at så længe de får feedback, er de glade. 

Hånden på hjertet så er vi lidt mærkelige på det punkt med drømme. Drømmen er bare at lave nogle sange, der er sindssygt gode. Vi er nogle nørder med musik. Vores EP er en samling af sange, som vi begge er mega glade for og stolte over at have lavet. Det at kunne sætte sin egen musik på og virkelig synes det er fedt, det er virkelig bare en af de bedste følelser. 

Soon har i sit dedikerede arbejde med musikken haft en masse inspirationer, der både har trukket på R&B, soul, alternativ pop og hiphop – og samarbejder med blandt andre Elias Boussnina, Mads Bo (Phlake), nyopkommende Awinbeh – og tidligere nævnte Vilhelm Strange har været vigtige for duoens udvikling med deres musik. De givende samarbejder er noget, duoen gerne vil fortsætte, og de nævner både Jada og Coco O. som to sangerinder, de godt kunne tænke sig at arbejde med – og jeg kan ikke lægge skjul på, at den kombination kun vil falde i god jord herfra.

Foto: Marius Aaserud

Med den store drivkraft og det talent Andreas og August besidder, er der ingen tvivl om, at der ligger store ting gemt ude i fremtiden for Soon. Deres attråværdige, stærke indlevelse og ånd i musikken er tydelig på debuten, som du kan høre og dykke mere ned i her:   

Tags:
,
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com