fbpx

Ugens Upcoming: Awinbeh

Foto: Albert R. Hildebrand

Awinbeh har haft en finger med i mange succesfulde projekter i løbet af sin musikalske karriere, og er nu klar til at stå på egne ben med sit kommende solo debutalbum ‘Life Stories’.

Måske kender du Awinbeh Ayagiba som den tidligere frontmand i bandet Silvester, eller måske har du stødt på hans navn igennem artister som Phlake, Soon og Jada, hvem han har hjulpet på producer-fronten. Måske hørte du hans navn for første gang, da han vandt en Steppeulven for Årets Sang i 2018 med Jada’s nummer “Keep Cool”. Med andre ord: Awinbeh er kommet for at blive.

Dette understreges med nyheden om hans kommende debutalbum Life Stories, som han har brugt de sidste to år på at skrive og producere. Vi har tidligere skrevet om Awinbeh og hans sprøde single “new!”, men nu kan du lære ham endnu bedre at kende herunder.

Hvem er Awinbeh?

– Jeg laver sange, og synger dem nogengange selv – når jeg synger dem selv, er det under mit solo artist navn Awinbeh, som også er mit borgerlige navn eller hvad man kalder det.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Clean, men groovy.

Hvordan startede du?

– Min far er musiker, og havde mig tidligt igennem sin personlige percussion-skole. Han købte et trommesæt til min bror og mig, da jeg var fire, og vi lavede en masse demoer på hans 8-track op gennem min barndom. Senere begyndte jeg at spille guitar i en masse forskellige bands, indtil jeg begyndte at bevæge mig mere over i en sangskriver/forsanger position, og nu er jeg så gået solo.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– På mit kommende album Life Stories (som tog mig næsten 3 år at lave) havde jeg ofte nogle melodier, eller koncepter på hjernen, som jeg ikke kunne slippe, før de havde fået det rigtige “tøj på” – det vil sige det rigtige beat/arrangement/produktion – og her prøvede jeg mig bare frem indtil der var en vibe, hvilket nogle gange tager rigtig mange forsøg. Så har jeg det med altid at skrive tekst til sidst, selvom jeg ikke altid tror, at det er den fedeste måde at gøre det på. Så næste gang prøver jeg nok noget andet.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Marvin Gaye og Bob Marley fra min far, da han altid har spillet den slags meget, og holdt lange foredrag om hvor fedt det er. I mine teenage år hørte jeg meget The Strokes. Nu hører jeg meget hip hop, nyligt Gunna.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Den seneste plade som jeg har sat på, er So Much Fun af Young Thug

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg er igang med at øve til mit første spillejob, som solo artist nogensinde. Derudover laver jeg en masse beats lige nu. Efter et langt pladeprojekt- og forløb, er det rart at lave en masse andet.

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at blive bedre end rigtig god.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Så skulle det nok være “fever”. Det er det næste nummer, der udgives fra pladen. Jeg har udviklet mig meget både som sanger og producer på det track. Det kan nærmest føles som om, at der har været en milliard versioner at det nummer, men det endte lykkeligt.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– En long Island icetea. Et mix af alt det gode, og man behøver kun én drink, og så er man kørende.

Imens du venter spændt på næstesinglen “fever”, kan du høre Awinbehs seneste single “new!” her:

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com