fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 36

Foto: Soon // Marius Aaserud

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til dansksproget poesi, lækker R&N pop, amerikansk rap, eller finurlige tekster og rocktoner, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Soon – Red // Blue

De to unge aarhusianske gutter fra Soon bestående af producer Andreas Wilson og sanger August Fogh er nu ude med deres første EP Red // Blue.
Det flyder med drømmende, poppede og hårdtslående R&B toner smedet af den talentfulde Andreas, som komplimenterer Augusts inderlige stemme og skrøbelige, relaterbare tekster rigtig godt. EP’en er som drengenes først single “With You” fyldt med store emner, herunder kærlighed, jalousi og usikkerhed. Alt sammen noget der følger med ungdommen såvel som i de ældre år, hvilket gør Soon til en duo, der kan lyttes til i mange aldersgrupper. Drengene står dog ikke alene på denne EP, men får selskab af Wads.png (forsanger i Phlake) på EP’ens første nummer “Movies”. Red // Blue er både ærlig, kontrasfyldt og ikke mindst super lækker. Perfekt til en eftertænksom, dog festlig weekend, hvoraf mange af numrene sagtens kan danses til.

Kippenberger – Kroen & Kirken

Kippenberger synger hjertet ud på sit nye album “Kroen & Kirken”. Hans tekstunivers er finurligt og sjovt og lyden er rolig og eftertænksom på nogle numre og rocket, optempo og fremadstormende på andre. Kippenberger bliver både akkompagneret af Katinka Bjerregaard og Allan Olsen undervejs på albummet. Kippenbergers sange har stået alene de sidste årstid og derfor er det en stor glæde at han nu forener singlerne og nye numre på et sammentømret album, der oser af godt håndværk og sans for tekstskrivning og melodier.

Post Malone – Hollywood’s bleeding

Efter vi har rost den for nyligt udgivne single “Circles”, er vi ellevilde over at det fulde album fra Post Malone endelig er her. Den hardcore samtidig følsomme rapper synger både om forlist kærlighed og hårdkogte fjender på “Hollywood’s Bleeding”. Raptalentet har selvfølgelig også sørget for imponerende gæstefeatures. Både DaBaby, Future, Halsey, Meek Mill, Lil Baby, Ozzy Osbourne, Travis Scott, SZA, Swae Lee og Young Thug er at finde på hver deres nummer. Dette Malone album rummer en god blandning af eftertænksomme historier, poppede og blødere hits og så selvfølgelig hårdkogte rapsange med stilede og gennemtænkte bars.

Alessia Cara – This Summer

Alessia Cara får dig til at glemme at det er ved at blive efterår for en stund på hendes nye EP “This Summer”. Hendes poppede R&N univers gør dig glad i låget og leder tankerne hen på varme sommerdage, hvor alt rummer liv og gode dage. De lækre og groovy rytmer med et strejf af blæsere og legende trommer, der pumper ud af højtalerne, gør det svært at forblive i stilstand. Perfekt til en weekend, hvor danseskoene skal findes frem.

Esben Kronborg – Esben Kronborg

Esben Kronborgs nye album, der deler navn med musikeren selv rummer diversitet, poesi og efterårsstemning såvel som håbløs romatik. Sæt dig med en kop te og en god bog og slap af med Kronborgs behaglige og charmerende stemme, der synger efteråret velkommen. Hans fine og tænksomme tekster er fyldt med varme og melankoli, perfekt til den første efterårsweekend. Dog er det ikke alle numre, der blot kan slappes af til, nogle sange er nemlig fyldt med hurtige guitar og trommerytmer og en Esben Kronborg der sætter tempoet op og synger i de højere tonelag.

Gå heller ikke glip af:

Jacob Fauerholt – Joykeeper
Red Arms – Critical State
girl in red – Chapter 2
Foster The People – Pick Up You


Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com