fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 38

Foto: Efterklang // Rasmus Weng Karlsen

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til dansksproget pop-rock, fløjlsblød soul eller dansabel nordisk pop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Efterklang – Altid Sammen

Det er syv år siden Efterklang udgav det anmelderroste album Piramida, men nu er trioen klar med ny musik. Casper Clausen (vokal), Mads Brauer (synths, elektronik) og Rasmus Stolberg (bas) har kastet sig ud i et dansksproget projekt, som i dag kulminerer i deres femte studiealbum – en udgivelse der har trioens sædvanlige blanding af elektroniske og akustiske lydunivers. Gruppen spiller imorgen på årets Reeperbahn Festival, og tager i de efterfølgende måneder ud med deres nye dansksprogede perler live – blandt andet i DR Koncerthuset.

Brittany Howard – Jaime

Den talentfulde Alabama Shakes-forsanger Brittany Howard leverer storslåede soul-hymner og velkomponerede guitarballader på sin solodebut. Sangerinden oplevede stor succes med Alabama Shakes’ to kritikerroste album Boys & Girls og Sound & Color, men efter flere år med turnéer tog frontkvinden i 2018 et skridt tilbage fra bandet og fokuserede på sin egen musik. Det er nu kulmineret i debut-albummet Jaime, som godt kunne gå hen og blive et af årets bedste udgivelser.

Mia Berg – Intro (EP)

Det er vidst ikke en hemmelighed at Norges popscene stormer frem med kunstnere som Sigrid, Astrid S, Anna of the North og SKAAR – endnu et pragteksemplar er den spirende sangerinden Mia Berg, som allerede har vundet vores hjerter med singlerne “Hurry”, “Grow” og ikke mindst “You Decided”.
Numre som også er nogle af de absolutte højdepunkter på debut-EP’en ifølge vores anmelder:
»Numrene er finurligt og fantasifuldt skruet sammen, og hvert element er placeret med omhyggelighed og præcision.«
Læs hele vores anmeldelse her.

sir Was – Holding On To A Dream

Joel Wästberg aka sir Was kommer fra Sveriges yderst vestkyst og har siden barndommen haft en nysgerrighed på musikkens mange nuancer. Derfor er det heller ikke uden grund at hans tidligere plade Digging a Tunnel (2017) og den nye opfølger Holding On To A Dream legende blander alt fra soul og hiphop til pop og jazz. Vi er ret begejstret for numre som “No Giving Up” og “Speak Up”, der præsenterer albummet som et perfekt soundtrack til det. kommende efterår.

Tove Lo – Sunshine Kitty

Ligesom det norske poplandskab er Sveriges selvfølgelig også i fuld flor – her er den attitudefulde elektropop-sangerinde Tove Lo i front. Hun har siden monsterhittet “Habits (Stay High)” stormet frem på den internationale musikscene – og kun bevist sine sangskriverevner endnu mere med album som Lady Wood og BLUE LIPS. Nu er popdronningen tilbage med pladen Sunshine Kitty, hvor man blandt andet finder ørehængerne “Glad He’s Gone” og “Bad as the Boys (feat. ALMA)”. I forbindelse med Los overbevisende performance på årets Northside Festival lavede vi et portræt af sangerinden – som du kan læse her.

Gå heller ikke glip af:

FRANKII – Forget Your Head
Cashmere Cat – PRINCESS CATGIRL
One True Pairing – One True Pairing (læs vores anmeldelse her)
Bisse – Tanzmaus
Liam Gallagher – Why Me? Why Not.
Moon Loves Honey – Bubbleburst
Peppermint B – Bubblegum Buddha
M83 – DSVII

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com