fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 39

Foto: Fieh // Mads Perch

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til neo-soulede toner, dansksproget poppoesi eller dyster, eskperimenterende, elektronisk musik , vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Fieh – Cold Water Burning Skin

Hvis du er til vibende neo-soul ala Erykah Badu, D’Angelo eller Thundercat er det ingen tvivl om, at de gæve nordmænd Fieh vil falde i din smag. Med funky baslinjer, soulede vokalharmonier og jazzede guitarriffs har det charmerende musikkollektiv, bestående af hele otte medlemmer, imponeret os gang på gang med groovy numre som “25”, “Glu”, “Flower” og “Samurai/When The Summer Is Through”. De var et lovende navn på vores liste over 19 norske navne du skal holde øje med i år, og efter deres første danske koncert på SPOT Festival tog vi en snak med frontkvinden Sofie Tollefsbøl – hvor hun blandt andet fortalte om debutalbummet, der er en kulmination af en fem-årig rejse med studienørderi: »(…)Vi er alle sammen så glade for, hvordan albummet er endt, og jeg tror, det er umuligt for nogen at komme nu og sige, at vi skal ændre det. Vi føler os stærkere, fordi vi er så mange med den samme mening.«

Vi har ventet i spænding lige siden nyheden om albummet, og kan kun glæde os over, at Fieh gæster dansk jord igen allerede den 12. oktober på Ideal Bar.

TÅRN – Åbne Cirkler

Sangene på TÅRNs forårs-EP Første Halvdel af en Bevægelse er blevet kaldt for ”popperler” og ”mesterlige popsange” af anmelderne. Det samme kan man sige om en af teaserne til albummet “Under Himmeltag”, som sprudler af kærlighed og vaskeægte poppoesi. Og nu er de danske popkometer endelig klar til at bevise deres værd på det fuldendte album Åbne Cirkler som har ramt gaden i dag. Erik Apollo, sangskriver og sanger i Tårn, gav sig sig med Første Halvdel af en Bevægelse i kast med sine mest personlige tekster til dato. Albummet er således fyldt med personlige beretninger og gode melodier, som karakteriser gruppen. Åbne Cirkler inviterer lytteren med på både den indre og ydre rejse, hvor Erik undervejs mødes med kærligheden igen. Hvis du ikke kan få nok af TÅRN kan du også læse vores anmeldelse af albummet her.

Trentemøller – Obverse

Obverse er femte album fra den erfarne og eksperimenterende musiker og producer Anders Trentemøller. Eksperimenterende er netop et nøgleord for Trentemøller, og også for dette album. Albummet er som tidligere Trentemøllers tidligere værker mørkt, melankolsk, udforskende og enormt dragende. Med sig på Obverse, har han vokalisterne Rachel Goswell (Slowdive), Lina Tullgren, Lisbet Fritze og jennylee (Warpaint). Obverse var i første omgang tænkt som et instrumentalt album, men idéer til vokalerne opstod, for nogle numres vedkommende, som en indre nødvendighed for Trentemøller. Indspilningen af det nye album var en mulighed hvorpå Trentemmøller kunne udvikle sig kreativt og udforske nye versioner af sin musik, tekst, lyde, instrumenter og idéer. I dette tilfælde var tanken ikke at albummet skulle kunne spilles live, men blot at udforske i studiet og se hvor det førte hen. Obverse er essensen af Trentemøllers lydunivers, som er helt unikt. Albummet er både legesygt og nutidigt og har sin helt egen plads. Hvis du vil helt ind under huden på Trentemøller, kan du læse vores track by track, hvor numrene gennemgås.

Chorus Grant – Vernacular Music

Den mangefacceterede musiker og sangskriver Chorus Grant hvis civile navn er Kristian Finne er ude med sit første album i fem år Vernacular Music – i denne sammenhæng har vi taget en snak med musikeren. Tidligere har Finne samarbejdet med Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine) på projektet Cancer, som har påvirket soloprojektet Chorus Grant i stor stil. Chorus Grant er grobunden for en mere personlig og intim tilgang til musikken. På albummet finder man inspiration taget fra alt fra middelalderens visetradition og kammermusik til spansk guitar, hvoraf sidstnævnte skaber den røde tråd på pladen. Man kan derfor kalde pladen for ét stort smeltedigel af forskellige genrer og toner og bag står en kunster som samtidig ikke lader sig begrænse af disse, men som bruger alt dette på en legende musikalsk facon – noget som skaber magien ved Chorus Grant og hans seneste udspil Vernacular Music. Læs vores interview med Chorus Grant og lyt til det imponerende værk og lad din weekend fyldes med magi.

Penny Police – Be Lucky

Marie Fjeldsted der går under aliaset Penny Police, betegner sig selv som en introvert sangerinde, der ikke er nogen kæmpefan af at skulle passe ned i stjernetformatet, men på trods af dette har hun alligevel hittet med flere numre i mange af Nordeuropas lande. Flere af hendes sange er blandt andet spillet gentagende gange på P3, P4 og P6. Nu er hun aktuel med det nye album Be Lucky. Med en vokal, som læner sig op af danske Soleimas, og sit karakteristiske luftige, varme popunivers skaber Penny Police sange om det nogle gange trivielle hverdagsliv og håbet om forandring. Som noget nyt har Penny Police valgt at synge slutnummeret på albummet på dansk, hvilket klæder hende virkelig godt – noget vi håber, hun kommer til at gøre mere brug af i fremtiden. Hvis du ligesom os, er helt vilde med Penny Police, kan du opleve hende i Musikcafeen på Huset i København den 18. oktober. Indtil da, kan du lytte til hendes nye fine og velkomponerede album.

Gå heller ikke glip af:

Madson – Visions of Magnolia Sky
Wallis Bird – Woman

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com