fbpx

10 hurtige til… Fribytterdrømme

Foto: Louis Montes

Fribytterdrømmes psykedeliske univers har længe haft solidt fodfæste på den danske musikscene. Bandet er netop udkommet med sit tredje album, og i den forbindelse har vi stillet gruppen 10 spørgsmål, så du har mulighed for at lære de seks gutter lidt bedre at kende.

Fribytterdrømme er et psykedelisk rockband dannet tilbage i 2011, og de er opkaldt efter Tom Kristensens digtsamling af samme navn. Bandet er da også fuldt berettiget til at betegne deres lyriske univers, der har hjulpet dem markere sig som et prominent rockband på den danske musikscene, som poesi.

Gruppen er i dag udkommet med deres tredje album Skin, som markerer et skift i bandets musikalske tilgang – fra 70’erne til 90’erne, det svajende til det dansende og det robuste til det følsomme.

Fribytterdrømme-forsangeren Lau I. V. Pedersen siger om albummet:

– ‘Skin’ er for os både blød og hård. En ordre til lytteren om noget positivt, måske i en selv og det kan, i vores forståelse af ordet, parafraseres med det engelske udtryk „Shine on“. Vi er en gruppe, der arbejder hårdt og koncentreret med vores kunst og de retninger, som den bringer os. Intet er udelukket. Intet er forbudt, så̊ længe det tjener den gode sang med den gode tekst.

I forbindelse med udgivelsen af Skin, har vi stillet bandet 10 hurtige spørgsmål herunder, så du har mulighed for at lære gruppen lidt bedre at kende før eller efter du har givet albummet et lyt.

Vores musik er…

Kunst, poesi, ekstase og frihed til at gøre lige, hvad vi vil.

Vi begyndte at lave musik fordi…

Vi syntes, der manglede et dansksproget alternativ til rockscenen. Vi startede i 2011 og på det tidspunkt, havde bands som Kashmir, Mew og the Raveonettes været toneangivende i flere år. Det danske sprog var forvist til hiphoppens og poppens arena. Der var nødt til at ske noget andet.

Vi finder inspiration i…

Viljen til at være mærkelige.

Den bedste koncert vi nogensinde har været til var…

Det gik ret vildt for sig til Underworld på Roskilde Festival, 2019! Ren acid house!

Den vildeste koncert vi selv har spillet var…

Måske Hotel Cecil, Kbh i 2018. Lau fik glasskår i foden og blødte over hele scenen. Alle var stive på den gode måde. Salen var pakket, og publikum var på! Når det er sagt var vores koncert på Roskilde Festival 2018 også en vild oplevelse. Men vi husker ikke så meget. Mest fordi vi var så meget i nuet.

Hvis ikke vi var musikere ville vi være…

Faldet døde om af kedsomhed.

Vores yndlingsartist lige nu er…

Umuligt at svare på. Vi har alt for mange forskellige favoritter hver i sær. Vi er en broget skare. Men tjek vores Spotify profil. Vi har en playliste kørende, som vi løbende opdaterer med fede tunes, vi lytter til lige nu.

Det vigtigste for os, når vi laver musik er…

At vi er stolte af det vi laver. At vi ikke er bange for genrer. Og selvfølgelig en tekst med poetisk dybde.

Når folk lytter til vores musik, skal de…

Føle at de har lov til at være lige den, de har lyst til.

Vores album er…

Fucking godt og gennemarbejdet. Lyt til det!

I forlængelse af deres albumudgivelse tager Fribytterdrømme på Danmarksturné, hvilket bringer dem til hele 16 forskellige byer fra nu af til slut november.

Giv Fribytterdrømmes Skin et lyt herunder:

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com