fbpx

10 hurtige til… GRETA

Foto: Irene Kleisdorff

GRETA er nu ude med tre nye numre der fuldender debutEP’en ‘Ardent Spring, Pt. 1’. Mød hende til 10 hurtige her.

Den tyskfødte sangskriver, komponist og producerer GRETA flyttede til Danmark i 2011, og har siden været at finde på den danske musikscene med sit band Who is Louis. Nu er første udspil som soloartist ude, i form af EP’en der med Pt. 2 skal fuldende et kommende album. Hun har svaret på vores 10 hurtige spørgsmål, så du kan lære hende lidt bedre at kende.

1. Min musik er…

Kitsch, cool og weird. Dreamy synthpop med en stor 80’er kærlighed og 100 procent Greta.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

Jeg lige siden barnsben slet ikke har kunnet lade være. Det startede med små melodier da jeg lærte mit første instrument, og blev hurtig til sange. For et par år siden fandt jeg et udtryk og et rum, hvor hele min baggrund og al den musik jeg har i mig gik op i en højere enhed – og det blev til GRETA.

3. Jeg finder inspiration i…

ALT. Især andet kunst og især ting med flere lag som ligger op til selvfortolkning. Men det kan virkelig være alt, om det nu er billeder, bøger, video, film, mennesker, personlige historier, musik, vejret….

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Måske Aldous Harding på dette års Roskilde Festival. Det var i hvert fald en koncert jeg vil huske. Aldous har en HELT vildt weird sceneperformance som virkelig splittede publikummet. Nogle var slet ikke med men alle omkring mig – inklusiv mig selv – var fuldstændig opslugt af hver eneste langsomme bevægelse og mærkelige blik. Hun kiggede mig direkte i øjnene på et tidspunkt – jeg har ikke oplevet sådan et nærvær på en scene længe og det gjorde at jeg troede på hvert eneste ord hun sang. 

5. Den vildeste koncert, jeg selv har spillet var…

På dette års Spot Festival. Det var den første af tre koncerter på festivalen og samtidig også min første officielle koncert som GRETA, efter at have udgivet noget. Jeg kom ud til en jublende, helt pakket sal, som var med mig i hver eneste sang og hele koncerten igennem. Det var fuldstændig out of this world. 

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

En eller anden form for visuel artist eller børnehavepædagog.

7. Min yndlingsartist lige nu er…

Jeg kan ikke nævne en specifik artist, men mere hvad jeg lytter til meget lige nu. Igennem min producer Farao – som laver fantastisk musik, og har åbnet denne verden for mig – har jeg fundet rigtig meget gammel 80’er disco, blandt andet fra russland. Det hører jeg op og ned lige nu, og finder mere og mere i youtubes dybder. Udover det: Cockteau Twins – min absolut efterårs go-to.

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

At jeg kan være til stede, dykke ned i musikken og glemme alt omkring mig. 

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

Blive inspireret og overrasket, kunne give slip og lade sig tage med i mit univers. 

10. Min debut-EP er…

Kun begyndelsen… og den første del af to EP’er (Pt. 1 & Pt.2 ) der tilsammen udgør mit debutalbum ‘Ardent Spring’. Hele musikken er skrevet over flere forår og nok det album hvor jeg samtidig har været allermest i process med mig selv og fundet ind til min kerne. 

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com